Άγιος Παύλος Αμοργού. Μια παραδεισένια παραλία

 

Θέα από το εκκλησάκι της Παναγιάς
Θέα από το εκκλησάκι της Παναγιάς
Αμοργός
Αμοργός
 Σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τον όρμο της Αιγιάλης βρίσκεται η παραλία του Αγίου Παύλου με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο.

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Το νησάκι Νικουριά. Διαθέτει τρεις παραλίες και η πρόσβαση στις δύο από αυτές γίνεται με καραβάκι.Για να πάτε στην Τρίτη  θα περπατήσετε λιγάκι από την δεύτερη.Στη διαδρομή αυτή ίσως δείτε ένα πολύ μικρό κολπάκι αλλά εκεί μπορείτε να πάτε μόνο κολυμπώντας.Αξίζει τον κόπο…

Στη Νικουριά οι παραλίες είναι μη οργανωμένες με άγρια ομορφιά και κρυστάλλινα νερά.

Αν είστε λάτρεις του SUP( το καινούριο άθλημα που κάνεις όρθιος κουπί πάνω σε μια σανίδα) ,ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Νικουριά.

Άγιος Παύλος Αμοργού
Άγιος Παύλος Αμοργού

Σε αυτό το εξωτικό τοπίο έρχεται να προστεθεί και το εκκλησάκι της Παναγιάς στο όνομα του οποίου κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται πανηγύρι.

Στην επιστροφή σας από την Νικουριά μια στάση στην ταβέρνα “Μπαρμπαγιάννης” επιβάλλεται. Από το 1995 σερβίρει την καλύτερη αστακαμακαρονάδα του νησιού και σπιτικά αμοργιανά πιάτα όπως καλόγερος (μελιτζάνες με μοσχαράκι) και πατατάτο. Το ψωμί εδώ ζυμώνεται καθημερινά.

Αριστερά από τον Άγιο Παύλο,υπάρχει μια μυστική παραλία,το «Λειβαδάκι». Θα την ανακαλύψετε αφού περπατήσετε ένα εύκολο μονοπάτι για περίπου 10 λεπτά. Έχει ψιλό βότσαλο και το πιο πιθανό είναι να είστε μόνοι σας, αφού όσοι τη μαθαίνουν την κρατάνε μόνο για τον εαυτό τους!

Ο Άγιος Παύλος και η Νικουριά είναι από τα μέρη της Αμοργού στα οποία αξίζει να αφιερώσετε μια ολόκληρη ημέρα των διακοπών σας!