Αγωγή έξωσης στον Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες!

Αγωγή έξωσης από τον ΑΟΟΑ επιδόθηκε στη διοίκηση του  Αθλητικού  Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου η οποία θα εκδικαστεί στις 12 Απριλίου. Ο Λόγος…..να πετύχουν μεγαλύτερο μίσθωμα! Ζητούν μάλιστα από τον όμιλο να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια τη διάλυση του Ομίλου.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε υπόμνημα με εμπεριστατωμένη νομική υποστήριξη των θέσεων του ΑΟΑΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΟΑ εμμένει στην απόφασή του, πράγμα που υποχρεώνει τον όμιλο να προσφύγει σε νομικές ενέργειες, οι οποίες είναι εκ των πραγμάτων κοστοβόρες και οδηγούν σε μία αντιπαράθεση που δεν είναι γόνιμη για καμία από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το ΔΣ του ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΟΑ έχει δεχτεί εγγράφως πιέσεις τρίτων να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για την μίσθωση της έκτασης, σε εφαρμογή δήθεν της κείμενης νομοθεσίας περί μισθώσεων του Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΠΔ 715/1979.

Το παράδοξο είναι ότι το συγκεκριμένο ΠΔ ήταν ήδη εν ισχύ όταν συνάφθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο, την 21/12/1980, καθώς και όταν παρατάθηκε δύο φορές η ισχύς του!!

O Όμιλος Αντισφαιρίσεως Παπάγου (Α.Ο.Α.Π.) Ιδρύθηκε το 1980.Οι περισσότεροι πρόεδροι του ομίλου προέρχονταν από τις ένοπλες δυνάμεις.  Σήμερα αριθμεί περί τα 2.000 μέλη, διαθέτει ακαδημία τένις στην οποία αθλούνται περίπου 200 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 17 ετών.  Λειτουργούν τμήματα σχολικού αθλητισμού τα οποία χρηματοδοτούνται από τον όμιλο με επαγγελματίες προπονητές και μέσα. Επίσης έχουν δημιουργηθεί αθλητικές ομάδες στις οποίες προωθούνται όλα τα παιδιά που δείχνουν έφεση και ταλέντο στο άθλημα και ο όμιλος καλύπτει τα έξοδα συμμετοχής τους σε αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Αποτελεί δε φυτώριο πρωταθλητών, καθώς πολλοί από τους αθλητές του έχουν καταλάβει πανελλήνιες πρωτιές και εκπροσωπούν την χώρα μας στο εξωτερικό. Πέρυσι η ομάδα ανδρών του ομίλου πέτυχε την άνοδό της στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Τα ιδρυτικά μέλη προσέφεραν οικονομικά αλλά κυρίως με προσωπική εργασία και μετέτρεψαν το χώρο σε μία όαση πρασίνου με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί φιλέτο! Κατασκευάστηκαν 3 γήπεδα στην αρχή και άλλα τρία αργότερα επιμελώς σχεδιασμένα να σέβονται το περιβάλλον. Δημιούργησαν τις βασικές υποδομές και άρχισαν μία τεράστια προσπάθεια δενδροφύτευσης και καλλωπισμού του χώρου.

Μερίμνησαν επίσης για την ασφαλτόστρωση και ηλεκτροφωτισμό του δρόμου πρόσβασης στον όμιλο, ο οποίος από τότε χρησιμοποιείται κατά κόρον από πολλούς περιπατητές ως άριστη διαδρομή άσκησης και περιπάτου.

Τον Αύγουστο του 2007, κατά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς. Με τεράστιες προσπάθειες, εθελοντική δουλειά και πρόθυμη οικονομική συνεισφορά όλων των μελών και φίλων του ομίλου, αλλά και με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, τα μέλη κατάφεραν να επαναφέρουν τον χώρο στη σημερινή του μορφή. Υπολογίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των 38 ετών λειτουργίας, δαπανήθηκαν περισσότερα από 1.500.000 ευρώ για τη δημιουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Ο Όμιλος επιτελεί ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο που συμβάλλει στην αναψυχή και αθλητική παιδεία μικρών και μεγάλων κατοίκων, της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και τους όμορους δήμους.

Στη περίπτωση που δεν δοθεί  οριστική λύση του προβλήματος ο ιστορικός όμιλος οδεύει προς την καταστροφή με ότι συνέπειες προκύψουν ιδιαίτερα στη νεολαία μας αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία.