Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Παπάγου- Ένα μικρό αφιέρωμα σε μια μεγάλη προσπάθεια

Εικόνα7

Με την ευκαιρία του αφιερώματός μας στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ είχαμε τη μεγάλη χαρά να μιλήσουμε με τον πρωτεργάτη των μεγάλων επιτυχιών του Συλλόγου τον προπονητή κ.Χρήστο Σγουρίτσα που μας  παραχώρησε την αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί

Εικόνα9

Κε Σγουρίτσα πόσα χρόνια είστε στον Α.Σ. Ολυμπιάδα;

Φέτος μπαίνω στα οκτώ.

Γιατί στον Α.Σ. Ολυμπιάδα;

Έχουμε γίνει παρέα. Εγώ ήξερα τον Αχιλλέα Μελισσάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου από πολύ παλιά επειδή προπονούσα τα παιδιά του στην Κηφισιά στον Πλάτωνα και από αυτή την πολύ καλή σχέση που είχαμε βρέθηκα εδώ. Περνάω κι εγώ καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ , δουλειά που κάνουμε είναι οργανωμένη σωστά μέσα στο πλάνο που έχουμε βάλει . Η εξέλιξη των μικρών είναι αυτό που μας οδηγεί  παραπάνω .

Έτσι κι αλλιώς η ανδρική μας  ομάδα  πλέον αποτελείται από πολύ μικρά παιδιά, γιατί  μιλάμε για μέσο όρο  22 χρονών  που είναι πολύ μικρό για ανδρικό τμήμα. Τα πολύ μικρά παιδιά φέτος,τα παιδικά  και τα εφηβικά μας πήγαν αρκετά καλά, το Παιδικό ανέβηκε στην Α’ ΕΣΚΑ, που για τον Σύλλογο είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως και η άνοδος του Ανδρικού στην Α’ κατηγορία Αθηνών μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα του Συλλόγου που όπως είπατε είναι μικρός  σύλλογος  χωρίς οικονομικές χορηγίες .Όλα αυτά που γίνονται , πραγματοποιούνται χάρη στο Σύλλογο που είναι νοικοκυρεμένος σε όλα τα επίπεδα και διοικητικά οικονομικά αλλά και στις υποδομές γήπεδο κ.α. Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη  χρονιά με αυτή την εξέλιξη των ομάδων και των παιδιών μας θα πάμε πολύ καλύτερα  μια και οι επιδόσεις τους θα προσελκύσουν  και άλλα παιδιά στο άθλημα και αυτό είναι το κίνητρό μας  για να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλλίτεροι.

Ήδη οι Ακαδημίες, τα Μίνι και  τα  Προ μίνι είχανε αρκετές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος καταφέραμε και φτάσαμε και σ’ αυτές τις ηλικίες  σε κάποια  Τουρνουά ή ακόμα και στην ΕΣΚΑ σε τελικούς και Final Four .Δεν είναι τόσο σημαντικό ότι φτάνουν εκεί  το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει  εξέλιξη των παιδιών στο μπάσκετ αλλά μαζί με αυτό υπάρχει εξέλιξη και στις προσωπικότητες και  τους χαρακτήρες τους κάτι  που τουλάχιστον  θέλουμε να πιστεύουμε ότι  κάνουμε καλά.

Εικόνα8

Εσείς προπονείτε όλες τις κατηγορίες;

Είχα και τα 2002 φέτος, ηλικιακά γεννημένα εννοώ, το παιδικό το εφηβικό και το αντρικό. Αρκετές ηλικίες. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στο ίδιο πνεύμα και κινούμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση που δεν αλλάζει κάτι σαν φιλοσοφία. Έχουμε μπει σε μια γραμμή και γι’ αυτό ο Σύλλογος μεγαλώνει κάθε μέρα. Κάθε χρόνο έχουμε μια αύξηση αρκετή δηλαδή για ένα σύλλογο μικρό θεωρητικά τα 260 παιδιά σε Ακαδημίας είναι ένα τεράστιο νούμερο. Παραδοσιακοί σύλλογοι δεν έχουν τόσες Ακαδημίες και μάλιστα  με τέτοια δομή και εξέλιξη.

Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για τη δική σας αθλητική πορεία;

Είχα την ευτυχία να μου αρέσει το μπάσκετ και έπαιζα μέχρι τα 41 μου αλλά ταυτόχρονα από τα 19, σχεδόν από το δεύτερο έτος της Γυμναστικής Ακαδημίας ξεκίνησα να ασχολούμαι προπονητικά με μικρά παιδιά κι επειδή  μου άρεσε να βλέπω ένα  παιδί να εξελίσσεται, να το βλέπω κάθε μέρα να γίνεται καλλίτερο κόλλησα σ’ αυτό το κομμάτι και για αυτό το λόγο έχω μείνει, δεν ξεμπλόκαρα να πάω κάπου αλλού. Είμαι στο σχολείο , στον Πλάτωνα ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο23-24 χρόνια εκεί μάλιστα για μια δεκαετία περίπου δίναμε και αθλητικές υποτροφίες και στήσαμε ένα πάρα πολύ όμορφο πράγμα που ήταν το πρώτο που έγινε στην Αθήνα μετά ακολούθησαν τα άλλα ιδιωτικά καταφέραμε να οργανώσουμε  και ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων βγάλαμε αρκετά παιδιά που αυτή την  στιγμή παίζουν σε Α1 και Α2 και για εμάς αυτό είναι  μεγάλη επιτυχία  να τα βλέπουμε να παίζουν σ’ αυτό το επίπεδο.

Ποιο είναι οι μπασκετμπολίστες εντός και εκτός Ελλάδας  που θαυμάζετε περισσότερο και γιατί ;

Θα μπορούσα να πω πολύ εύκολα τον Δημήτρη Διαμαντίδη γιατί  πέρα απ΄ το ότι έκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο για μένα είναι  ένας ολοκληρωμένος αθλητής  με πολλά προσόντα και όχι ένας παίκτης μονοκόμματος  να κάνει μόνο  ένα πράγμα. Ο Διαμαντίδης έκανε πολλά σκόραρε ,πάσαρε, έπαιζε άμυνα. Ένας από τους επίσης αγαπημένους μου που έχει σταματήσει να παίζει  είναι ο Τσαρτσαρής  ο  οποίος επίσης έκανε πάρα πολλά πράγματα .Τώρα και οι δύο έχουν σταματήσει  μου άρεσαν ειδικά αυτοί οι δύο για τί είχαν έναν χαρακτήρα καταπληκτικό ειδικά ο Διαμαντίδης ,είχε προσωπικότητα ηγέτη ,χωρίς εξάρσεις και είναι και παράδειγμα για τα παιδιά αυτοί οι άνθρωποι , δεν είναι δηλαδή χαρακτήρες που δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα ή εντάσεις

Πώς κρίνετε το ΝBA θεωρείτε ότι είναι μια διοργάνωση για βεντέτες του μπάσκετ, είναι σώου περισσότερο από  άθλημα;

Είναι ένα προϊόν που πουλάει το έχουν στήσει τόσο όμορφα  .Σίγουρα  τα προσόντα των περισσοτέρων αθλητών  του ΝΒΑ εκεί είναι πολύ πιο μπροστά από τα δικά μας .   Ο Μανού Τζινόμπιλι είναι ένας παίκτης που θαυμάζω δεν είναι εφετζής είναι ουσιαστικός παίκτης όπως και ο Τάκο είναι και οι δύο  ουσιαστικοί παίκτες και όχι σώουμεν.

Τι θα λέγατε στους γονείς ότι προσφέρει ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το μπάσκετ στα παιδιά ;

Είναι μια  ερώτηση για ώρες ατελείωτες. Όλοι οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ενταχθούν σε ένα ομαδικό άθλημα. Δεν έχει σχέση αν είναι μπάσκετ ή ποδόσφαιρο.Θεωρώ ότι το μπάσκετ μετά το κολύμπι είναι αυτό  που φέρνει περισσότερη ισορροπία στο κορμί , το κολύμπι είναι το πρώτο αγώνισμα που θα πρέπει να επιλέξει ο γονέας γιατί φέρνει  ισορροπία στη διάπλαση του κορμιού και το επόμενο που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και είναι και ομαδικό είναι το μπάσκετ. Για ένα παιδί ,για την προσωπικότητα του, για το πώς θα μπορέσει να σταθεί στην κοινωνία νομίζω ότι είναι κανόνας το ομαδικό παιχνίδι. Εάν δεν ενταχθεί δεν θα μπορέσει ποτέ να συνεργαστεί ,να διαμορφώσει  μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, να γίνει ηγέτης και θα πρέπει οι  γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους μέσα από το παιχνίδι χωρίς να επεμβαίνουν, θα μπορούν έτσι να διαβάζουν το χαρακτήρα τους και αν θέλουν αν ακούσουν τον προπονητή –δάσκαλο, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έτσι πρέπει να τον βλέπουν τότε θα μπορέσουν πραγματικά να κτίσουν ένα παιδί όπως το ονειρεύονται.

Πριν κλείσουμε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνέντευξη με τον προπονητή-παιδαγωγό Χρήστο Σγουρίτσα αφήνουμε τον τελευταίο λόγο στον Κ.Κώστα Κώτση Αντιπρόεδρο του Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που μας είπε για τον προπονητή του Συλλόγου

«Είναι ο πιο έμπειρος προπονητής στην Αττική αυτή η στιγμή ασχολείται πάντα με νέα παιδιά αγωνιστικά και σε επίπεδο Ακαδημιών. Είναι τιμή μας στην Ολυμπιάδα Παπάγου που τον έχουμε  μαζί μας»

Για όλα τα νέα του Συλλόγου μπορείτε νε επισκεφθείτε την πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα του  www.as.olympias-papagou.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου

Νευροκοπίου 4, 15669 Παπάγου

 

Υπεύθυνος Ακαδημιών: Αρης Ζαχαρίας, 6977964198

e-mail: info@olympias-papagou.gr