Βιβλίο ο πιο πολύτιμος σύντροφος μικρών και μεγάλων, σήμερα γιορτάζει !

Εικόνα2
Διάβαζε για να ζήσεις έλεγε ο Gustave Flaubert ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους μυθιστοριογράφους.
Γι’αυτό κι εμείς με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε  μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας μαζί με το αγαπημένο τους βιβλίο.
Και αφού το έχουν ξεχωρίσει και το έχουν αγαπήσει σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές τους για να τα αγοράσετε για εσάς ή να τα χαρίσετε.
Μια και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα βιβλίο !
Μαριλένα Κουσιορή
Μαριλένα Κουσιορή

Μαριλένα Κουσιορή 14 χρονών:

Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία όμως επειδή τώρα το ξαναξεκίνησα, το αγαπημένο μου βιβλίο είναι η τριλογία «Τα χρονικά των Κέιν» και έχει θέμα την Αίγυπτο και αφορά δύο αδέρφια.

Ο Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης

Ο Βαγγέλης αγαπά πολύ τα βιβλία του Ιούλιου Βερν κυρίως το 20.000 Λεύγες κάτω απ΄τη θάλασσα

Βασιλική Ξανθοπούλου ,Χαρά Ιντρίζη και Ελπινίκη Κουσιορή
Βασιλική Ξανθοπούλου ,Χαρά Ιντρίζη και Ελπινίκη Κουσιορή

Ελπινίκη Κουσιορή  αγαπημένο της  βιβλίο το κλασικό «Χωρίς Οικογένεια» του Έκτορος Μαλό

Χαρά Ιντρίζη αγαπημένο της βιβλίο  η «Μιμή η νευρική» γιατί είναι κορίτσι με προσωπικότητα

Βασιλική Ξανθοπούλου  αγαπημένο της βιβλίο «Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης» με ηρωϊδα τη μικρή Νίκι που αναλαμβάνει με τους φίλους της σημαντικές αποστολές.

Η μικρότερη της παρέας η 8χρονη Εβελίνα Μάνδαλου,  που πηγαίνει στη Β’  Δημοτικού μας δηλώνει

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι  η μικρή μάγισσα. Μου  αρέσει επειδή η μικρή μάγισσα είναι μικρή και θέλει να συμμετάσχει σ ένα χορό όμως οι μεγάλες μάγισσες ..[η συνέχεια στο βιβλίο αλλά δεν θυμόμαστε τον τίτλο και μην μας κακιώσετε ,είμαστε μόλις 8 χρόνων…]

Βίκυ Ματσούκα
Βίκυ Ματσούκα

Βίκυ Ματσούκα ,συγγραφέας παιδικών βιβλίων από αγάπη για τα παιδιά μια και είναι πτυχιούχος μηχανικός μας λέει

Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία. Γενικώς κοιμάμαι με ένα βιβλίο στην αγκαλιά. Στην παιδική μου ηλικία μου άρεσαν Η καλύβα του μπάρμπα Θωμά, Οι μικρές κυρίες κλπ .Κατόπιν άλλαξα αγαπημένοι ήταν ήταν ο Ντοστογιέφσκι, ο Τολστόι  αλλά πάνω απ όλα ο Παπαδιαμάντης και κατόπιν ο Ξενόπουλος .Είναι αυτοί στους οποίους ξαναγυρίζω τώρα και ξαναδιαβάζω .Παραμένει πάντως συγκλονιστικό για μένα, για τον τρόπο με τον οποίο γράφτηκε   το μυθιστόρημα των Τεσσάρων.

Σύλβια Βενιζελέα
Σύλβια Βενιζελέα

Σύλβια  Βενιζελέα,αφηγήτρια παραμυθιών.Μια διαφορετική περίπτωση μια και οι πιο αγαπημένες της αναμνήσεις είναι από ιστορίες που της έλεγαν η γιαγιά,η μαμά,οι γειτόνισσες στην πατρογονική Μάνη

Εγώ λοιπόν,δηλώνει, λέω ιστορίες ,κυρίως ιστορίες από την προφορική λογοτεχνία. ιστορίες απ όλο τον κόσμο, παραμύθια, μύθους ,θρύλους ,παραδόσεις.

Η Σύλβια αφηγείται  με ένα μοναδικό τρόπο σε μικρούς και μεγάλους  ιστορίες  και παραμύθια στο Λείριον και σε άλλο μας άρθρο θα σας μεταφέρουμε τα όσα πολύ ενδιαφέροντα μας  είπε .

Ιωάννα Πετρίδου
Ιωάννα Πετρίδου

Η Ιωάννα Πετρίδου ,υπεύθυνη του γνωστoύ Βιβλιοπωλείου της πόλης μας Monogram μας δείχνει χαμογελώντας την προτίμησή της που δεν είναι άλλη από τη Σκιά της Πεταλούδας του Ισίδωρου Ζουργού

Τόνια Μόλβαλη
Τόνια Μόλβαλη

Η  νεαρή και χαμογελαστή Τόνια Μόλβαλη κρατά το best seller  του Ισίδωρου Ζουργού  Η Αηδονόπιττα και δηλώνει πως είναι το πιο αγαπημένο της ανάγνωσμα

Ισίδωρος Ζουργός
Ισίδωρος Ζουργός

Και κλείνουμε αυτό το μικρό μας αφιέρωμα με έναν πολύ σημαντικό συγγραφέα τον Θεσσαλονικιό Ισίδωρο Ζουργό που με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου του βιβλίου Λίγες και Μία Νύχτες τον ρωτήσαμε για τα βιβλία που έχει ξεχωρίσει και αγαπήσει .

Ξεκινώντας από τον Ιούλιο Βερν,περνώντας στο Νίκο Καζαντζάκη,τη γενιά των μεγάλων συγγραφέων του μεσοπολέμου ,τους μεγάλους Ρώσους κλασικούς,τους Ιρλανδούς και Αμερικανούς σύγχρονους συγγραφείς .Μια τεράστια γκάμα συγγραφέων και έργων από όπου εσείς μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας.

Όλα αυτά τα βιβλία και πολλά άλλα μπορείτε να βρείτε στο βιβλιοπωλείο Monogram  Υμηττού 17 τηλ.21-6523515,όπου  η Ιωάννα Πετρίδου βιβλιοφάγος η ίδια θα σας προτείνει το καλύτερο βιβλίο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία  .