Γύρω Γύρω Μήνες Παιδική Θεατρική Παράσταση και παιχνίδια στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου

\
Έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια της αυλής το Σάββατο 10 Ιουνίου στο χώρο άθλησης ‘Φοίβος’ του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, από 11:00 έως 13:00.

Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα “Μικρός Νότος” θα διασκεδάσει τα παιδιά της πόλης μας με μια αφηγηματική μουσικοπαιδαγωγική παράσταση, η οποία φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής!

Στοιχεία από τη λαογραφία, παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια, ιστορίες, παραμύθια, παροιμίες για τους πιο ξεχωριστούς μήνες της Άνοιξης, δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια.

Στην παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» η διάδραση με τους ηθοποιούς και η συμμετοχή των παιδιών γίνονται ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται μια χαρούμενη γιορτή. Πρωτότυπα σκηνικά αντικείμενα, μουσικά όργανα, κούκλες, καπέλα που ακολουθούν την παράσταση σε κάθε μήνα, σε κάθε εποχή, σε κάθε διαφορετικό περιβάλλον.

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου γνωρίζει και συστήνει μήνες και εποχές, με παινέματα, με βλέμμα ξύπνιο και ανοιχτή καρδιά, με έμφαση στα ξεχωριστά χαρίσματα. Αναδεικνύει τα καλούδια σε κάθε έναν από τους μήνες που συναντά, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του.

Η παράσταση αλλάζει, όπως αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές.

 

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων