ΔΟΚΜΕΠΑ: ΑΠΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ

Παιδιά, παιδαγωγοί, γονείς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, μέλη του Καπή , κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με τη Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Παπάγου-Χολαργού, συμμετείχαμε στις 19 Οκτωβρίου 2017 στην παγκόσμια εκδήλωση με την επωνυμία «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» ή όπως ονομάζεται με το γαλλικό διεθνοποιημένο όρο «LA GRANDE LESSIVE».

Με το θέμα << Η ζωή μου φαίνεται από εδώ…….και εκεί! >> πήραμε μια ανάσα από τους γρήγορους ρυθμούς την καθημερινότητας και μοιραστήκαμε μία στιγμή της ζωής μας που ήταν σημαντική για μας (Ένα ταξίδι, ένας γάμος, η γέννηση ενός παιδιού, μια κοινωνική εκδήλωση, ένα τοπίο κτλ) .

Τεντώσουμε εμείς το σχοινί στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Καπή και θα ‘ταξιδέψαμε’ τις δημιουργίες και τα μηνύματα μας στον κόσμο.

Η«LAGRANDELESSIVE» είναι μια διεθνής εικαστική δράση, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο με  ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την οργανωτική επιτροπή η οποία εδρεύει στη Γαλλία, Συμμετέχουν 94 χώρες από τις πέντε ηπείρους. Όμως πέρα από τη φιλοδοξία για παραγωγή πολλών και πρωτότυπων έργων, υπάρχει και η προσδοκία να ενωθούν όσοι συμμετέχουν με έργα τους σε μια παγκόσμια οικογένεια δημιουργών, έστω κι αν αυτοί δε γνωρίζονταν μέχρι χθες η έστω, κι αν δεν είναι καλλιτέχνες… Παιδιά και ενήλικες βρίσκουν τη θέση τους σε αυτή την εφήμερη καλλιτεχνική εγκατάσταση. Ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ παιδιών και ενηλίκων «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» προτείνει λοιπόν, την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών μέσα από την τέχνη σε όσους παίρνουν μέρος και με τη συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσμο.

Τόσα τα έργα όσοι και οι συμμετέχοντες, διαφορετικά και μοναδικά όπως η καθεμία και ο καθένας από εμάς. Αυτή είναι και η πρόκληση της «LAGRANDELESSIVE»-«ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» να αναδείξει τη μοναδικότητα του καθενός σε κοινή θέα.