ΔΟΚΜΕΠΑ: Η Λουκία αποκτά Σκύλο την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Δήμου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα κορίτσι η Λουκία, μια οικογένεια, ο Ναπολέων ένας σκύλος πολύ “διαφορετικός” από τους άλλους, σε μία κοινωνία που επιβραβεύει την ομοιότητα και πολλές φορές απαιτεί να είμαστε όλοι ίδιοι. Ο Ναπολέων είναι ένας σκύλος με όνομα και προσωπικότητα. Είναι ένας ήρωας που μέσα από την ιστορία του ενθαρρύνει τα παιδιά να είναι διαφορετικά δίνοντάς τους την ευκαιρία να κατανοήσουν ότι κάθε ον είναι ξεχωριστό και αξίζει την προσοχή και την αγάπη.

Η Συγγραφέας

Η Μάνια Πούμπρου – Κάλμπαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία στην Αθήνα και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Ειδικεύτηκε σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη, συμπεριφορά, εξέλιξη και εκπαίδευση των μικρών παιδιών, στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία και στη δημιουργία αναπτυξιακά κατάλληλων προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα συγγραφής βιβλίων για παιδιά. Συνεργάστηκε με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ως σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών καθώς και για τη δημιουργία και το συντονισμό των παιδαγωγικών προγραμμάτων.

Δίδαξε στα Ι.Ε.Κ. Αγίου Στεφάνου και Νέας Ιωνίας στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δημιουργίας και ‘Εκφρασης.

Σήμερα εργάζεται στο δήμο Χολαργού και διδάσκει στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι Αθήνας.

Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια ψυχολογίας και προσχολικής εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.