Εγκεφαλικό: Ο ρόλος του καιρού στις πιθανότητες επιβίωσης

Εγκεφαλικό: Ο ρόλος του καιρού
Εγκεφαλικό: Ο ρόλος του καιρού
Οι ερευνητές που εξετάζουν τη σχέση μεταξύ εγκεφαλικών επεισοδίων και καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο για ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, που προκλήθηκαν από θρόμβους αίματος, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η συγκεκριμένη εποχή συνδέθηκε επίσης με περισσότερες πιθανότητες θανάτου κατά την παραμονή στο νοσοκομείο.

Αφού έλαβαν όμως υπόψιν διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως οι τοπικές καιρικές συνθήκες, δημογραφικά στοιχεία και το ιατρικό ιστορικό των ασθενών, αποδείχθηκε ότι η αύξηση τον χειμώνα δεν ήταν τόσο σημαντική, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γέιλ.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κάτι στον χειμώνα, εκτός από την ίδια την εποχή, που μεσολαβούσε στη σχέση αυτή. Πρόκειται για δύο ισχυρές μεταβλητές, τη θερμοκρασία και τη βροχόπτωση» ανέφερε η κύρια συγγραφέας της μελέτης Δρ Stacy Chu, από το τμήμα Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γέιλ.

Η μελέτη εξέτασε στοιχεία για 457.638 άτομα που είχαν υποστεί εγκεφαλικό. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν επίσης ημερήσια κλιματολογικά στοιχεία για εννέα περιφέρειες, προκειμένου να ελέγξουν τα επίπεδα θερμοκρασίας και βροχόπτωσης την ημέρα της εισαγωγής στο νοσοκομείο, καθώς και τους μέσους όρους για τις επτά ημέρες πριν τη νοσηλεία.

Ο πιο θερμός και βροχερός καιρός την άνοιξη και το καλοκαίρι συνδέθηκε με μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και συνολικά καλύτερη πορεία της υγείας μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, έδειξε η μελέτη.

Η έρευνα δεν έδειξε γιατί συμβαίνουν περισσότερα εγκεφαλικά επεισόδια το χειμώνα ή τους λόγους που συνδέουν τον καιρό με την ανάρρωση από εγκεφαλικό.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι στη διάρκεια του χειμώνα ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση και αυξάνονται άλλοι καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου.

Ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται στο κρύο για να βοηθήσουν το σώμα να διατηρήσει τη θερμότητά του, παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος.

Οι άνθρωποι κινδυνεύουν επίσης να αφυδατωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επειδή αμελούν την πρόσληψη υγρών. Η αφυδάτωση συμβάλλει στην πήξη του αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβου.

Ένα εγκεφαλικό μπορεί γενικά να προληφθεί με τον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου, όπως η αποφυγή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και η φαρμακευτική αγωγή, όταν κρίνεται αναγκαία.

Η νέα μελέτη προσφέρει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη ένα τροποποιήσιμο παράγοντα κινδύνου για την πρόληψη του εγκεφαλικού.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο the Journal of the American Heart Association.

(mednews)

 

 

 

 

(2) Comments

 

 

Herbalife says :REPLY

Ασχολούμαι με τα Προϊόντα Herbalife είναι η βασική μου εργασία και ξέρω πολλά πράγματα για τη διατροφή. Πολλές φορές στις συναντήσης που κάνει ανα το κόσμο η εταιρεία Herbalife για να παρουσιάση  ποιοτικά προϊόντα Ισορροπημένη υγιεινή διατροφή  πολλές φορές αναφέρονται και τα περιστατικά των εγκεφαλικών λόγο κακής διατροφής και καθημερινής πίεσης.

Με ένα προϊόν το τσάι Herbalife πριν το καλοκαίρι γίνεται χαμός, βλέπουμε αποτελέσματα αλλά μετά ξεχνάμε τα πάντα ούτε άθληση ούτε διατροφή αλλά ούτε μεσημεριανή ξεκούραση όπου ήρεμη σαν ένα μεγάλο διάλυμαα τον εγκέφαλο και αναπλάθει τις φυσικές δυνάμεις μας. Όλα θέλουν στη ζωή μέτρο και όχι υπερβολές, καλή διατροφή συναίχεια σταθερό βάρος και πάνω απο όλα αν μπορούμε καθημερινή άθληση! Καλή υγεία σε όλους μας.

 

Κάθε μέρα έρχονται πολλές πελάτισσες στο κομμωτήριο μας στη Καλλιθέα. Όλες μιλάνε σταθερά για καλλωπισμό, δίαιτα αλλά και περιστατικά υγείας που έχουν ζήση δίπλα τους στη γειτονιά τους ή σε συγγενικά πρόσωπα. Πλέον από τα ποιο σύνηθες φαινόμενα υγείας είναι το εγκεφαλικό!! Και έχω μόνο να δηλώσω ότι είναι σε διάφορες ηλικίες και όχι μόνο σε μεγάλους, προσοχή όχι πίεση να κάνουμε τα πράγματα μέχρι εκεί που φτάνουμε και όπως αναφέρει και πιό πάνω ξεκουράσει το μεσημέρι έστω και 30 λεπτά.