Ειρήνη Λογοθέτη- δίπλα στον πρώτο πολίτη της πόλης μας

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-001

Η Ειρήνη Λογοθέτη, σύζυγος του δημάρχου της πόλης μας Ηλία Αποστολόπουλου είχε την πρωτοβουλία να διοργανώσει με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που είχε σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών της πόλης μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού  με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Με την ευκαιρία αυτή είχαμε μαζί της μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πρόσφατα διοργάνωσες με πολλή επιτυχία την βραδιά αλληλεγγύης . Πως ξεκίνησε όλο αυτό. Με ποιο σκεπτικό;

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-005

Η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, ήταν μια επιθυμία που είχα εδώ και αρκετό καιρό, να μπορέσω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ οικογένειες σε δυσχέρεια.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω γιατί παρόμοιες δράσεις είχαμε με τον σύζυγό μου και στο παρελθόν, προσφέροντας κυρίως χρηματικά ποσά, τόσο σε τοπικούς συλλόγους όσο και σε άλλαn ιδρύματα.

Αυτήν τη φορά σκέφτηκα ότι έπρεπε να πάω πιο στοχευμένα ώστε να βοηθήσω οικογένειες του Δήμου μας που δυστυχώς βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Έτσι, αποφάσισα να διοργανώσω τη βραδιά αλληλεγγύης. Μέσω του τμήματος της Πρόνοιας ενημερώθηκα για τον αριθμό των οικογενειών που έχουν περισσότερη ανάγκη, χωρίς βέβαια να γνωρίζω τα ονόματά τους, και βρέθηκαν 40 οικογένειες με μεγάλη ανάγκη στις οποίες και επικεντρώθηκα.

Τα τελευταία χρόνια οι σύζυγοι των δημάρχων είχαν ενεργό ρόλο μόνο την προεκλογική περίοδο. Εμείς είδαμε την δική σου πρωτοβουλία και μας άρεσε πολύ. Πιστεύεις ότι τελικά πρέπει η σύζυγος να έχει ενεργό ρόλο;

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-008

Όπως γνωρίζεις, προεκλογικά στήριξα και βοήθησα το σύζυγό μου διακριτικά, αλλά πάντα δίπλα του, όπως οφείλει να κάνει η σύζυγος κάθε Δημάρχου.

Όσον αφορά στο αν πρέπει η σύζυγος ενός Δημάρχου να έχει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της πόλης, θεωρώ ότι είναι θέμα ανθρώπου το πως θα το διαχειριστεί. Εγώ, προσωπικά, το μόνο που επιθυμώ είναι να έχω ενεργό ρόλο κυρίως σε φιλανθρωπικά ζητήματα γιατί θεωρώ πως τόσο ο Δήμαρχος όσο και η οικογένειά του, πρέπει και οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

   Τα έσοδα πόσα ήταν; Που διατέθηκαν;

Καταρχήν, θα ήθελα να σου πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε αμέσως και μάλιστα αναγκάστηκα να αρνηθώ σε κάποιους,  γιατί ο χώρος ήταν περιορισμένος. Θέλω ειλικρινά να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετά μεγάλο και θα κατανεμηθεί ισόποσα σε 40 οικογένειες του Δήμου μας με σκοπό να περάσουν όμορφα αυτές τις ημέρες των γιορτών.

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-003

Γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη και σύζυγος του δημάρχου. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές . Πώς τα βγάζεις πέρα; Πώς μπορείς και ανταπεξέρχεσαι σε όλα αυτά;

Οι υποχρεώσεις είναι πράγματι πολλές, αλλά ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα ευχάριστες. Ασχολούμαι πρωτίστως με τη φροντίδα των παιδιών μου, με τη δουλειά μου και όπως σου είπα είμαι δίπλα στο σύζυγό μου, όπου με χρειαστεί.  Φαντάζομαι όμως πως όλες οι σύγχρονες  γυναίκες- εργαζόμενες-έχουν πλέον πολλές υποχρεώσεις και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.

Με έναν καλό προγραμματισμό όμως των υποχρεώσεών μου  και χωρίς να στερηθώ ώρες από τα παιδιά μου, όλα μπορούν να συντονιστούν.

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-004

Πες μας λίγα λόγια για σένα

Δεν θα ήθελα να πω κάτι για εμένα. Θεωρώ όμως πως ότι είμαι το οφείλω σε δυο υπέροχους γονείς που με μεγάλωσαν σωστά και υπεύθυνα δίνοντας μου ηθικές αξίες και διδάσκοντας μου πως πάνω από όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.

Εύχομαι να μπορέσω και εγώ το ίδιο σωστά να μεγαλώσω τα παιδιά μου, δείχνοντας τους πως η φιλανθρωπία δίνει ελπίδα και αισιοδοξία σε συνανθρώπους μας, αλλά και ανάταση στη δική μας ψυχή.

Εργάζεσαι στον πολύ δύσκολο  και απαιτητικό χώρο της ναυτιλίας και μάλιστα ανδροκρατούμενο μέχρι πρόσφατα. Πόσο δύσκολο είναι μια γυναίκα να καθιερωθεί

Το ξεκίνημα μου στο χώρο της ναυτιλίας υπήρξε δύσκολο όπως κάθε αρχή.  Στην μετέπειτα πορεία βέβαια και έχοντας πάντα στο πλευρό μου τον πατέρα μου, καθοδηγητή και σύμβουλο, νομίζω πως όλα συνεχίστηκαν πιο ομαλά. Ήταν πάντως δύσκολο να μπορέσει μια γυναίκα να επιβληθεί τόσο σε παλιούς καπετάνιους πάνω στα πλοία όσο και σε τραπεζίτες στην στεριά. Η ναυτιλία είναι ένας κλάδος που αγαπώ πολύ, είμαι δεμένη μαζί του σαν το κύμα με την θάλασσα. Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου κάπου αλλού.

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-007

 Πως θα μπορούσε κατά τη γνώμη σου να ενισχυθεί το πνεύμα του Εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης;

Δράττομαι της ευκαιρίας να πω, πως στις μέρες μας, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός είναι ίσως τα σημαντικότερα υλικά για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία η οποία θα στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και από την πλευρά μου θα κάνω ό, τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

Φυσικά, θα ενισχύσω με όποιον τρόπο μπορώ το έργο του συζύγου μου,  αλλά και όλης της Δημοτικής Αρχής σε αυτούς τους τομείς, όπου θεωρώ πως ήδη έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των κοινωνικών δομών που υπήρχαν, η δημιουργία νέων όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο κ. α. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι είμαστε ένας λαός με κοινωνική ευαισθησία και με χαρά ανταποκρινόμαστε σε κάθε κάλεσμα που σκοπό έχει τη στήριξη των συμπολιτών μας.

Πιστεύεις στην γυναικεία δύναμη; Πόσο δυνατή μπορεί να είναι μια γυναίκα;

Φυσικά!!! Άλλωστε όπως λένε  «ο άντρας μπορεί να είναι το κεφάλι αλλά η γυναίκα είναι ο λαιμός που το κινεί!!». Οι  γυναίκες είναι προικισμένες από την φύση τους με μεγάλη αντοχή και δύναμη. Πιστεύω πολύ σε αυτές, θέλω να τις βλέπω δυνατές χωρίς όμως να χάνουν την συναισθηματικότητά τους.

Ειρήνη-Λογοθετη-kosmonea-002

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα και πίσω από κάθε επιτυχημένη γυναίκα κρύβεται ο εαυτός  της. Το πιστεύεις;

Όπως σου είπα, πιστεύω πολύ στη δύναμη των γυναικών αλλά ταυτόχρονα θεωρώ πως σε ένα αγαπημένο ζευγάρι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.

Σκοπεύεις να οργανώσεις και άλλες δράσεις αλληλεγγύης  για την πόλη μας ;

Θα το ήθελα παρά πολύ να μπορέσω να διοργανώσω και άλλες τέτοιες επιτυχημένες εκδηλώσεις! Φέτος ο χώρος δεν επέτρεπε δυστυχώς να προσκαλέσω περισσότερα άτομα, για αυτό και το κράτησα σε πολύ οικογενειακό κλίμα. Θα πρέπει, λοιπόν, στο μέλλον να αναζητήσω μεγαλύτερο χώρο αφού με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι συμπολίτες μας σε τέτοιες δράσεις!

Αλήθεια τι είναι αυτό που αγαπάς στην πόλη μας και τί θα ήθελες να βελτιωθεί;

Αν και δεν έχω μεγαλώσει στο Δήμο μας, αλλά στο Ψυχικό, την πόλη μας την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που έμεινα με τον Ηλία, πριν ακόμα γίνει Δήμαρχος και είμαι πολύ ευτυχισμένη που τα παιδιά μας μεγαλώνουν εδώ.

Είμαι όμως και πολύ υπερήφανη γιατί διαπιστώνω καθημερινά ότι ο σύζυγός μου νοιάζεται πολύ γι’ αυτή την πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε και αγωνίζεται καθημερινά για να υλοποιήσει τα οράματά του,  που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Ειρήνη Λογοθέτη μια σύγχρονη πολυάσχολη  και πολυπράγμων γυναίκα με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία που στηρίζει το έργο του συζύγου της, του Δημάρχου της πόλης μας Ηλία Αποστολόπουλου ,διακριτικά και ουσιαστικά ,νοιάζεται και αγαπά πραγματικά αυτούς που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη περίοδο, δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.