Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία: Αναβολή των Μαθητικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2020

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αναβάλει το μαθητικό πρωτάθλημα Αττικής.
Ο κ. Ιωάννης Παναγάκος, πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Αίγλη Παπάγου με ανακοίνωση του ενημερώνει:

Το ΔΣ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ενημερώνει πως σύμφωνα με την από 4/3/2020 ανάρτηση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, αναβάλει τη διεξαγωγή των Μαθητικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2020 που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το τριήμερο 13-15/03/2020 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Αγ. Αναργύρων, Μαυροκορδάτου και Γεωργίου Παπανδρέου στους Αγίους Αναργύρους, μέχρι νεωτέρας.

Κατόπιν αυτών η Διοίκηση του Ομίλου, συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στα μέλη της, τους μαθητές της και τους γονείς τους, και, γενικότερα, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στην πολιτεία, αποφάσισε, εν αναμονή νεότερων αποφάσεων της Ε.Σ.Ο. και της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.  και με σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια της πολιτείας για τον περιορισμό και την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων του «COVID-19», να αναστείλει τις προπονήσεις της Σκακιστικής του Ακαδημίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα το εύρος του οποίου θα εξαρτηθεί από την πορεία των πραγμάτων και τις αποφάσεις που θα λάβει η πολιτεία.

Τονίζεται ότι η αναστολή αυτή αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των μελών, των μαθητών και των γονέων τους από τους οποίους δεν έχει νοσήσει από τον υπόψη ιό κανείς τους, ούτε έχει έλθει σε επαφή με περιβάλλον ύποπτο για κρούσμα.

Όσοι από τους Σκακιστές μας επιθυμούν να έχουν Ατομική ή κατά ζεύγη Προπόνηση, μπορούν να το δηλώνουν στον Πρόεδρο του Ομίλου και, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί γενικότερα, εάν θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η προπόνηση θα ικανοποιείται το αίτημα.