Ευρωπαϊκή Ημέρα πάρκων σήμερα. Βόλτα στο Μεγάλο πάρκο Παπάγου!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, γιατί αυτή την ημερομηνία του 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα Η στη Σουηδία. Με αφορμή την γιορτή αυτή των πάρκων  βγήκαμε μια βόλτα στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, το Πάρκο Παπάγου.

Ένα μεγάλο πάρκο είναι ο Παπάγος! Άλση , αλσύλλια και δεντροστοιχίες συνθέτουν ένα καταπράσινο τοπίο. Στο κέντρο δεσπόζει το Μεγάλο Πάρκο μια από τις μεγάλες οάσεις πρασίνου της ευρύτερης περιοχής.

80 στρέμματα με πολύ πράσινο, πλακόστρωτα δρομάκια για περπάτημα ή ποδήλατο και εγκαταστάσεις για αθλητικές δραστηριότητες, που θα ικανοποιήσουν όλες τις ηλικίες!  Μεγάλη παιδική χαρά, Γήπεδα τένις, Γήπεδο στίβου με υπαίθρια όργανα γυμναστικής ,Ειδικό χώρο για σκύλους, την καφετέρια Verde με την τεχνητή λίμνη, το κηποθέατρο Παπάγου που φιλοξενεί κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού στο φεστιβάλ  αξιόλογες παραστάσεις και πολιτιστικές  εκδηλώσεις

 

Οι κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν τον χώρο, Αθλούνται ξεκουράζονται, παίζουν, βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα, άλλοι τα σκυλάκια τους ή διοργανώνουν συναντήσεις και εκδηλώσεις. Οι έφηβοι ζουν τον έρωτα τους στα παγκάκια του.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, στο συγκεκριμένο χώρο, έχουν γίνει αρκετά βήματα βελτίωσης και ανάπτυξης του.

Για να διατηρηθεί το πάρκο σε άριστη κατάσταση και για να συνεχίσει να αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, θα πρέπει όλοι μας να το διαφυλάξουμε και να το προστατεύσουμε.