Καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο

3-2

Γράφει η Χρύσα Παρίση

Ο νέος χρόνος ήρθε, όπως πάντα, με πολλές ευχές, εντυπωσιακούς στολισμούς και γλέντια. Η γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργούν όλα αυτά, φέρνει μια γεύση ευφορίας και αισιοδοξίας. Όμως, και αυτός ο νέος χρόνος φέρνει μαζί του και προβλήματα, δυσκολίες και αντιξοότητες σε πολλούς τομείς.

Στην Ελλάδα, ο νέος χρόνος κληρονόμησε μια βαριά οικονομική κρίση για την οποία δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα. Η Κυβέρνηση «καλωσορίζοντας» τον νέο χρόνο, έλαβε αποφάσεις που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: ότι οδηγούμαστε σε χειροτέρευση.

Το 2015, κατά γενική ομολογία ήταν για τη χώρα μας η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, για πολλούς λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται και μπορεί να εκτιμήσει. Πόσο μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα στη διάρκεια της νέας χρονιάς, όταν μάλιστα δεν φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα και οι συνθήκες που επικράτησαν στη διάρκεια του 2015;

Στον διεθνή περίγυρο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.Πέρα από τα ζητήματα της οικονομίας, ο νέος χρόνος κληρονομεί κρίσεις, πολέμους, εξάπλωση της τρομοκρατίας, ανασφάλεια των πολιτών σε πολλές χώρες -ακόμα και πλούσιες και ευημερούσες – πολιτική αστάθεια ή εμφύλιες συγκρούσεις που έχουν ως συνέπεια πολλά θύματα, κυρίως μεταξύ αμάχων. Συχνά πρόκειται για καταστάσεις που δεν αντέχουν ούτε στη λογική ούτε στο δίκαιο.

Όλοι, και ιδιαίτερα στη χώρα μας, έχουμε ανάγκη από ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Είναι κάτι που βγαίνει από τις πολλές ευχές, τους στολισμούς, τους εορτασμούς… Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας αλλά και οι ηγέτες όλου του κόσμου θα βρουν σωστές λύσεις για να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα που κληρονομεί η νέα χρονιά και να προσφέρουν αισιοδοξία στους πολίτες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.