Στο ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ οι γεύσεις απογειώνονται !

κουκουναρι-kosmonea-002

Το ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ μπορεί να είναι στην περιοχή μας μόνο δύο χρόνια αλλά με την άριστη ποιότητα των υλικών, την απολαυστική νοστιμιά των πιάτων του και την άψογη εξυπηρέτηση του management και των υπαλλήλων του έχει γίνει μία αγαπημένη συνήθεια και σημείο γευστικής συνάντησης  όλων μας !

Είναι μεσημέρι όταν περνάμε το κατώφλι του καλόγουστου εστιατόριου και ξεκινάμε του την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους υπεύθυνους του Κουκουναριού ξεκινώντας από τον υπεύθυνο της απολαυστικής κουζίνας τον Σεφ Τάσο Σταματιάδη.

κουκουναρι-kosmonea-006

Θέλετε να μας μιλήσετε για τις σπουδές σας;

Αυτό το κάνω από μικρός, μετά παρακολούθησα  μια ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα ξενοδοχεία. ΄

Εχω δουλέψει σε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία όπως στο Ελούντα Βeach, στο Πεντελικό, στην Αλντεμαρ, στην Grecotel.

Έχετε  επιρροές από  κάποια την κουζίνα κάποιας περιοχής;

Περισσότερο από την Κρήτη. Δούλευα εκεί πολλά χρόνια. Η καταγωγή μου όμως είναι από τα Γιάννενα.

Υπάρχει κάποιο πιάτο στο μενού από την Ήπειρο;

 Ναι υπάρχει μια πίτα που έφτιαχνε η   γιαγιά μου, με φύλλο που φτιάχνουμε εμείς.

Τις πρώτες ύλες τις επιλέγετε εσείς;

Ναι βεβαίως η επιλογή γίνεται με πολλή προσοχή.

κουκουναρι-kosmonea-007Τα προϊόντα που προσφέρετε φτιάχνονται όλα  την ιδια ημέρα 

Όλα είναι χειροποίητα δεν χρησιμοποιούμε κατάψυξη για κανένα λόγο ακόμα και τα ζυμαρικά μας είναι χειροποίητα. Γίνονται όλα εδώ. Και τα γλυκά και τα παγωτά τα φτιάχνουμε εδώ. Μάλιστα το παγωτό παρασκευάζεται σε παγωτομηχανή του 1930 με αγνά υλικά ,αλάτι και τρόπο παραδοσιακό.

Η κάβα σας τί κρασιά έχει;

Τα κρασιά μας είναι ελληνικά από όλα τα μέρη της  Ελλάδας.

Ποια είναι η γνώμη σας σε σχέση με την Γαλλική κουζίνα που θεωρείται μια από τις τοπ κουζίνες του κόσμου;

Εγώ έκανα πάντα γαλλική κουζίνα. Συνεργαζόμουνα με ένα Γάλλο γνωστό σεφ πολλά χρόνια και κάναμε γαλλικά πιάτα με μεσογειακές πρώτες ύλες με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίασή  τους.

κουκουναρι-kosmonea-003

Όταν λέμε γαλλικά πιάτα εστιάζουμε στο θέμα της παρουσίασης;

Της παρουσίασης και του τρόπου που μαγειρεύουμε, ακόμα και τη σάλτσα ακόμα και το πώς θα ψήσεις το κρέας πως θα το κόψεις έχουν μια ξεχωριστή σχολή που είναι τελείως διαφορετική  είναι μια πιο λεπτεπίλεπτη δουλειά,μια αληθινή τέχνη !

Άρα και εσείς έχετε και επιρροές γαλλικής κουζίνας εδώ.

Περισσότερο από την ελληνικής.  Ελληνική κουζίνα  κάνω τα τελευταία χρόνια.

Έχετε κάτι ειδικό και ανήμερα την Πρωτοχρονιά;

Ναι βέβαια ετοιμάζουμε γαλοπούλα γεμιστή αρνάκι ρολό .

Στο σπίτι σας ,μαγειρεύετε;

Όχι, τρώω πολύ απλά πράγματα. Όλοι οι σεφ τρώνε πολύ απλά πράγματα, όπως σουβλάκι .

Ποιο είναι το πιο επιτυχημένο σας πιάτο, αυτό για το οποίο είσστε πολύ περήφανος; Κάτι το οποίο ήταν δικής σας επινόησης;

Είναι όλα αυτά τα μενού που κάνουμε τις γιορτές. Όλα αυτά τα πιάτα. Γιατί δημιουργείς πραγματικά.

Τι έχετε ετοιμάσει  για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς;

Το πρώτο πιάτο, Κοκορόσουπα με κουσκούς και σελινόριζα , μια τερίνα γαλοπούλας με πορτοκάλι, φουντούκι και μους τρούφας,

Σαλάτα,ρολάκια με άισμπεργκ, λαχανοσαλάτα μετσοβόνε και βατόμουρο

 Κυρίως πιάτο,αρνάκι σε φωλιά γλυκοπατάτας με τσάτνυ σε βερύκοκο.

Για γλυκό έχουμε φοντύ σοκολάτας με σουδάκια τα οποία είναι γεμιστά με κρέμα βατόμουρου

Υπάρχουν ξεχωριστά μενού για κάθε γιορτή;

Βεβαίως ετοιμάζουμε μενού τις Απόκριες , το Πάσχα όταν νηστεύει ο κόσμος που βγάζουμε πολλά θαλασσινά και εκεί δημιουργείς . Γενικά το ψάχνουμε πολύ. Υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη της κουζίνας

κουκουναρι-kosmonea-008

Στη συνέχεια το λόγο παίρνει ο κ Χρυσόστομος Αβερκιάδης υπεύθυνος του εστιατορίου

Στο μαγαζί προσπαθούμε να φέρουμε την κανονικότητα. Δηλαδή πολύ καλό φαγητό σε καλές τιμές και σε μεγάλες μερίδες. Είναι ένα τίμιο μαγαζί.

Ζήσαμε τις άλλες εποχές που είχαμε  τα πολύ μεγάλα σερβίτσια με τις μικρές μερίδες την εποχή του γκουρμέ με κάτι ολοσέλιδες ακατανόητες περιγραφές γα κάθε πιάτο που δεν είχε τίποτα μέσα και στο τέλος ερχόταν ο λογαριασμός και παθαίναμε σοκ.

 Με το που πέρασε η Ελλάδα από την εποχή του γκουρμέ ήρθε η εποχή που ζούμε τώρα και έφεραν τον Έλληνα στην άλλη άκρη δηλαδή να τρώει κάτι το ευτελές το πολύ φθηνό. Από το ένα άκρο στο άλλο και προσπεράσαμε το κανονικό….

Εδώ εμείς ήρθαμε στο μέσο. Φέραμε την κανονικότητα. Πολύ καλό φαγητό.  Κάθε μέρα παραλαμβάνουμε φρέσκες πρώτες ύλες το πρωί, υπάρχουν πράγματα που τα παραλαμβάνουμε ακόμα και Κυριακή πρωί. Την κατάψυξη την έχουμε διακοσμητική, μόνο για τον πάγο και τα παγωτά μας. Φροντίζουμε να  παραγγέλνουμε συγκεκριμένες ποσότητες. Προτιμούμε να πούμε στον πελάτη το βράδυ ότι  μας τελείωσε ένα πιάτο παρά να του προσφέρουμε κάτι που δεν είναι καλό ή φρέσκο.

κουκουναρι-kosmonea-005

Η ομάδα μας είναι πολύ καλή. Ο σεφ ο κ. Σταματιάδης, ο κ. Λαζαρίδης τα παιδιά. Το σέρβις πολύ καλό και με πείρα .Είμαστε μια οικογένεια και κοιτάμε όλοι να βλέπουν τον πελάτη σαν να είναι  η οικογένεια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα  και να μην λυθεί επί τόπου.

Εμείς κοιτάμε να υπάρχει το ίδιο όραμα να ταιριάζει η ομάδα. Εμείς εδώ το κτίσαμε βήμα βήμα, μέρα, μέρα. Το κάθε πιάτο για να μπει γίνεται προεργασία, το δοκιμάζουμε .παρακολουθούμε τον κόσμο παίρνουμε μηνύματα. Πάμε στο τραπέζι και ρωτάμε τί δεν σας άρεσε, κοιτάμε πάρα πολύ τον παράγοντα άνθρωπο. Εκεί έχουμε εστιάσει.

κουκουναρι-kosmonea-004

Όλο αυτό έχει δέσει και η καλλίτερη διαφήμιση για το μαγαζί είναι οι ίδιοι του οι πελάτες. Φεύγουν ευχαριστημένοι και έρχονται πάλι αλλά  μας στέλνουν και τους φίλους τους και τους γνωστούς τους. Οι πελάτες μας είναι από όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Εσείς κ. Αβερκιάδη κάνετε αυτή την δουλειά πολλά χρόνια;

Πάνω από 22 χρόνια επί της ουσίας έχω μεγαλώσει μέσα στα μαγαζιά .

Μάθαμε ότι έχετε και επώνυμους πελάτες;

Εδώ όταν έρχεται ο επώνυμος σε καμία περίπτωση δεν θα λάβει μια ιδιαίτερη περιποίηση πέρα από αυτή που θα λάβει και ο οποιοσδήποτε άλλος πελάτης . Έχουν έρθει εδώ επώνυμοι και αυτό θέλουν γιατί θέλουν να ησυχάσουν . Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά τους.

κουκουναρι-kosmonea-001

Αν θέλει κάποιος να κλείσει τραπέζι;

Για κρατήσεις το Σάββατο την προηγούμενη μέρα για τις γιορτές τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Επειδή η ώρα είναι περασμένη και οι ετοιμασίες στην κουζίνα πυρετώδεις φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις ,απαθανατίζοντας τα πιάτα ενός πελάτη που μόλις είχε τελειώσει το μεσημεριανό του και από ό,τι βλέπετε δεν έχει μείνει… τίποτα στα πιάτα του

Α και κάτι τελευταίο για τους φιλόζωους φίλους μας .Το κεφάλι του ελαφιού που κρέμεται στον τοίχο δεν είναι αληθινό !

Μπορεί το ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ  να μην έχει τραπέζια διαθέσιμα για την Παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά αλλά αν δεν  το έχετε ήδη επισκεφθεί κάντε έγκαιρα την κράτησή σας !

Εδώ μπορείτε σε συνεννόηση με  τον Σεφ να ετοιμάσετε το μενού της επιλογής σας για μία ιδιαίτερη επέτειο,γιορτή ή και surprise party !