Κώστας Ι. Σπυριούνης “Σε μακρινό ορίζοντα”

Σε μακρινό ορίζοντα” είναι ο τίτλος της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Ι. Σπυριούνη που θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα τέχνης Εικαστικός Κύκλος Sianti (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 & Μιχαλακοπούλου, Τ.Κ. 11634, Αθήνα, Τηλ. 210 7245432) και η οποία θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου.

Στη νέα του έκθεση, ο Κώστας Σπυριούνης παρουσιάζει λάδια σε λινό, εργασία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων».

Ο ιστορικός τέχνης και καθηγητής Κος Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος τη βραδιά των εγκαινίων θα προλογίσει, επισημαίνει χαρακτηριστικά στο κείμενό του για την έκθεση «Η ζωγραφική του Κώστα Σπυριούνη, έχοντας εντυπωσιακά ωριμάσει την τελευταία δεκαετία, ξέρει να χειρίζεται με ευαισθησία και γνώση θέματα δύσκολα, όπως είναι η μοναξιά των τόπων και των ανθρώπων, το ταξίδι, η λαχτάρα για το άγνωστο, ο φόβος για αυτό που μας ξεπερνάει, η αγάπη για τα άψυχα και τα έμψυχα. Γιατί αυτό σημαίνει ζωγραφική: το να εμψυχώνεις αυτό που για τους πολλούς δεν υπάρχει. Το να δίνεις μορφή στο αόρατο. Αυτό κι αν αποτελεί συνθήκη αθανασίας. Κι αν η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ίσως και να μην το θέλει, κάνει όμως το θαύμα της αλλιώς. Καθιστά τα υποκείμενά της πιο συνειδητοποιημένα, πιο γενναία στην απελπισία τους. Και τί είναι τέλος πάντων τέχνη; Ο ανθρώπινος δρόμος και ο ανθρώπινος τρόπος προς μιαν ιδιοτελή αθανασία. Ένα αστείο που μπορεί να οργανώσει το χάος, το έπαθλο της μελαγχολίας».

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας Κος Θανάσης Νιάρχος στο κείμενό του για την έκθεση γράφει «Οι πίνακες του Κώστα Σπυριούνη αποθεώνουν μια τέχνη σχεδόν στατική όπως είναι η ζωγραφική, χαρίζοντάς της μια ενέργεια που τη μεταβάλλει σε έναν άκρως υπόγειο ορμητικό χείμαρρο».

 

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή 10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Εικαστικός Κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335

Email: info@ikastikos-kiklos.com

Web: www.ikastikos-kiklos.com