Κώστας Τίγκας: Η Ασφάλεια στο Δήμο μας στα Χειρότερά της

κωστας τιγκας
Την ασφάλεια στον Δήμο μας πραγματευεται ο κ. Κώστας Τίγκας με δελτίο τύπου το οποίο μας απέστειλε. Το δημοσιευουμε αυτούσιο.

247 Οι διαρρήξεις  το Α΄ Εξάμηνο       300 και άνω στο Β΄ Εξάμηνο 2018          Μόνο ο Δήμαρχος βλέπει αύξηση 11% 

H Ασφάλεια είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα και βέβαια όταν λέμε ασφάλεια δεν εννοούμε μόνο την εφαρμογή της Τάξης αλλά και την ασφαλή κίνηση στους δρόμους και στα πεζοδρόμια στις πόλεις μας. Δυστυχώς μετά την ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων οι ληστείες στον δήμο μας έχουν αυξηθεί τραγικά. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί στη ρίζα του.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου αποδείχθηκαν όπως αναμένονταν λόγια-λόγια-λόγια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Διαβάζουμε στη σελίδα 13 του προγράμματος του Δημάρχου στην ενότητα «Ασφαλής Πόλη για Όλους»:

  • Διεκδικούμε την εφαρμογή του Αστυνομικού της Γειτονιάς.
  • Ενισχύουμε το φωτισμότης πόλης.
  • Στηρίζουμε τη δημιουργία «Μητροπολιτικού Τύπου» Αστυνομίας.

Στις 17 Νοε. 2018 στείλαμε επιστολή στην Κυρία Όλγα Γεροβασίλη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και της εκθέσαμε λεπτομερώς την κατάσταση που επικρατεί από πλευράς ασφαλείας στο Δήμο μας. Δυστυχώς η κ. Υπουργός δεν καταδέχθηκε ούτε να μας απαντήσει ούτε πολύ περισσότερο να μας δεχθεί στο γραφείο της. Ανεξάρτητα από αυτή τη συμπεριφορά εμείς επανήλθαμε προ τριημέρου με νέα επιστολή και τα σημαντικότερα στοιχεία που της απευθύναμε είναι τα ακόλουθα.

«Σήμερα, δέκα εννέα μήνες μετά την ενοποίηση των Αστυνομικών Τμημάτων(ΑΤ) και των Τμημάτων Ασφαλείας(ΤΑ) Παπάγου και Χολαργού, το αποτέλεσμα είναι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας στο   Δήμο Παπάγου – Χολαργού.  Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και οι διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα καθώς και αυτοκίνητα.

Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που επισήμως λάβαμε από το ΤΑ Παπάγου – Χολαργού , το Α’ εξάμηνο του 2018 έγιναν στο Δήμο μας 247 διαρρήξεις  σε σπίτια και καταστήματα  και οι υφιστάμενες στο Β΄ εξάμηνο είναι άνω των 300. Πιο κάτω φαίνεται ένα απόσπασμα του εγγράφου του ΤΑ  Παπάγου – Χολαργού. Δυστυχώς όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτουμε η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας από πλευράς ασφάλειας βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.

Ασφάλεια στο Δήμο
Ασφάλεια στο Δήμο

Στην επιστολή μας στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη προτείναμε τα παρακάτω, με ιδιαίτερη έμφαση στο δεύτερο:

Δημιουργία αυτοτελών Α.Τ και Τ.Α Παπάγου όπως ήταν πριν καταργηθούν, ή

Δημιουργία ενός Αστυνομικού Σταθμού με έδρα τον Παπάγο, που θα ανήκει στο ενιαίο Α.Τ και Τ.Α Παπάγου – Χολαργού.

Προς ελαχιστοποίηση του κόστους δε, εκτιμούμε ότι όποια λύση και αν υιοθετηθεί, το συγκροτούμενο Τμήμα μπορεί να στεγαστεί δωρεάν σε δύο  εκ των τεσσάρων ορόφων του ιδιόκτητου πρώην Δημαρχείου Παπάγου.»

Μπορεί ο Δήμαρχος να βλέπει αύξηση μόνο 11% η πραγματικότητα όμως λέει ότι έγιναν:

Α΄ Εξάμηνο 2018: 247 διαρρήξεις  σε σπίτια και καταστήματα.

Β΄ Εξάμηνο 2018: Άνω των 300 οι διαρρήξεις.

Οι πολυδιαφημισμένες 8 επιστολές και 5 συναντήσεις του Δημάρχου που έκανε για την ασφάλεια του δημότη και τον περιορισμό της εγκληματικότητας, όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12 Φεβ. 2019, τελικά είχαν Μηδενικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι ενέργειές του Δημάρχου δεν ήταν ουσιαστικές, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι Δεσμεύσεις μας

α. Συνέχιση του αγώνα με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος του Παπάγου ή δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού υπό το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού.

β. Δημιουργία θέσης  Αντιδημάρχου Ασφάλειας για την αποτελεσματικότερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με τους δημότες και τις κρατικές αρχές.

γ. Ύπαρξη φωτισμού, άπλετου φωτισμού στο Δήμο μας.  

        δ. Εγκατάσταση δικτύου φωτισμού στις περιοχές των σπιτιών που γειτνιάζουν προς τον Υμηττό, δηλαδή στον περιαστικό ιστό.  

        ε. Λειτουργία της επί αυτοκινήτου περιπόλου της εταιρείας security σε τελείως διαφορετική βάση, με περισσότερα αυτοκίνητα και πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο λειτουργίας.

Δεν είναι δυνατόν το έτος 2019 να μη μπορεί ένας οικογενειάρχης να πάει βόλτα με τα παιδιά του επειδή η σημερινή δημοτική αρχή αδιαφόρησε για τα θέματα ασφάλειας και τη συντήρηση των δρόμων και των πεζοδρομίων στα οποία κυριαρχούν οι λακκούβες και οι σπασμένες πλάκες.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Κώστας Τίγκας

 

 

(3) Comments

 

Και εγώ έχω σαν επάγγελμα το κλειδαρά γλυφάδας κλειδαρά αργυρούπολης και κλειδαρά βούλας. Έχω τουλάχιστον 30% περισσότερα περιστατικά παραβίασες σπιτιών! Μπορείτε με λίγα χρήματα παραπάνω να δυσκολέψετε τις παραβιάσεις των σπιτιών σας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για το θέμα του δρόμου όπου πλέον πρέπει να μεταφέρουμε εμείς τα παιδιά μας παντού ακόμα και στις αθλοπαιδιές τους το μεσημέρι. Πρέπει όλοι μας να βλέπουμε τα παιδιά των άλλων σαν δικά μας και να τα προστατεύουμε σε ότι παράδοξο και κακόβουλο βλέπουμε.

 

Καλησπέρα και απο εμένα εγώ εργάζομαι ως κλειδαράς Αλίμου εδώ και 15 χρόνια, είναι λίγα αλλά η διαφορά απο τα πρώτα  μου χρόνια με τον πατέρα μου μέχρι σήμερα στις κλίσεις που έχουμε παραβιάσεις είναι τρομαχτική. Μπορείτε με λίγα χρήματα να ασφαλίσετε καλύτερα τα σπίτια σας, αλλά εγώ θα έλεγα να έχουμε το μυαλό μας όταν φεύγουμε από το σπίτι μας έστω και για λίγο να κλειδώνουμε κανονικά το σπίτι μας σαν να πηγαίνουμε ταξίδι και έτσι θα αποφύγουμε πολλές διαρρήξεις. Στη περιοχή της βούλας γιατί κάνουμε και το κλειδαρά βούλας τα περισσότερα περιστατικά είναι από αμέλεια. Μη ξεχνάτε όμως να κλειδώνετε και άλλα πράγματα όπως το internet στο σπίτι σας στα παιδιά σας για ασφάλεια και σε εσάς για να μη αναφέρετε πότε φεύγετε και πότε θα επιστρέψετε στο σπίτι μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Πρέπει να καταθέσουμε και εμείς ότι ήταν εκπληκτική μέρα και για εμάς που είμαστε χορηγοί με GPS Άθλησης γιατί ήταν πολύ καλός καιρός αλλά ήταν και άψογοι οργανοτές. Όλα κύλησαν ομαλά και έγιναν βάση του προγράμματος. Μπράβο!!