Λικέρ φράουλα εύκολο και αρωματικό!

Πολύ εύκολο και αρωματικό λικέρ φράουλας με υπέροχη γεύση  όπως οτιδήποτε σπιτικό! Απολαύστε το μόνο του ή ρίξτε λίγο σε παγωμένη σόδα ή σε αφρώδες κρασί….

Βότκα  – 1 λίτρο

Ώριμες φράουλες – 1 κιλό

Ζάχαρη – 1 κιλό

Νερό – 0,5 λίτρου.

  1. Καθαρίστε,πλύνετε καλά τις φράουλες και κόψτε τις στη μέση.
  2. Ρίξτε τις  σε ένα βάζο ή ένα γυάλινο μπουκάλι, ρίξτε τη βότκα , κλείστε καλά το καπάκι. Το αλκοόλ πρέπει να καλύπτει τις φράουλες τουλάχιστον 2-3 cm και, εάν είναι απαραίτητο, ρίχνουμε περισσότερη βότκα από ό, τι αναφέρεται στη συνταγή.
  3. Βάλτε το βάζο σε ηλιόλουστο μέρος (στο περβάζι) για 14-16 ημέρες. Ανακινήστε μια φορά την ημέρα.
  4. Σουρώστε το χρησιμοποιώντας τρία στρώματα γάζας.
  5. Ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράστε για 3-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφαιρώντας τον λευκό αφρό. Στη συνέχεια, αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Ανακατέψτε το έγχυμα φράουλας και το σιρόπι. Ρίξτε το ποτό σε φιάλες. Το ποτό είναι σχεδόν έτοιμο.
  7. Μεταφέρετε το μπουκάλι  για 7 ημέρες σε σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία δωματίου. Μετά μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Η διάρκεια ζωής του σπιτικού λικέρ φράουλας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως είναι έως 2 χρόνια.

Καλή επιτυχία!!!