Λικέρ φράουλα εύκολο και αρωματικό!
Πολύ εύκολο και αρωματικό λικέρ φράουλας με υπέροχη γεύση όπως οτιδήποτε σπιτικό! Απολαύστε το μόνο του ή ρίξτε λίγο σε παγωμένη σόδα ή σε αφρώδες κρασί….
Βότκα – 1 λίτρο
Ώριμες φράουλες – 1 κιλό
Ζάχαρη – 1 κιλό
Νερό – 0,5 λίτρου.
- Καθαρίστε,πλύνετε καλά τις φράουλες και κόψτε τις στη μέση.
- Ρίξτε τις σε ένα βάζο ή ένα γυάλινο μπουκάλι, ρίξτε τη βότκα , κλείστε καλά το καπάκι. Το αλκοόλ πρέπει να καλύπτει τις φράουλες τουλάχιστον 2-3 cm και, εάν είναι απαραίτητο, ρίχνουμε περισσότερη βότκα από ό, τι αναφέρεται στη συνταγή.
- Βάλτε το βάζο σε ηλιόλουστο μέρος (στο περβάζι) για 14-16 ημέρες. Ανακινήστε μια φορά την ημέρα.
- Σουρώστε το χρησιμοποιώντας τρία στρώματα γάζας.
- Ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράστε για 3-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφαιρώντας τον λευκό αφρό. Στη συνέχεια, αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατέψτε το έγχυμα φράουλας και το σιρόπι. Ρίξτε το ποτό σε φιάλες. Το ποτό είναι σχεδόν έτοιμο.
- Μεταφέρετε το μπουκάλι για 7 ημέρες σε σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία δωματίου. Μετά μπορείτε να το δοκιμάσετε.
Η διάρκεια ζωής του σπιτικού λικέρ φράουλας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως είναι έως 2 χρόνια.
Καλή επιτυχία!!!