Λικέρ φράουλα και γλυκό κουταλιού φράουλα

Λικέρ φράουλα και γλυκό κουταλιού φράουλα
Λικέρ φράουλα και γλυκό κουταλιού φράουλα
Λικέρ και γλυκό φράουλα προτείνει η κ. Αντα.
Τώρα που είναι η εποχή  της φράουλας  μια ωραία ιδέα είναι να κλείσουμε το άρωμα τους κάνοντας λικέρ φράουλας η ένα λαχταριστό γλυκό κουταλιού που μπορούμε να συνοδέψουμε με παγωτό !
Λικέρ φράουλας

500γρ φράουλες

250 γρ ζάχαρη

250 γρ τσίπουρο η ρακί

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες τις βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με την ζάχαρη και το τσίπουρο. Κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε 2-3 μέρες στο ψυγείο. Ανακινούμε το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος αφαιρούμε τις φράουλες, βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο

Γλυκό κουταλιού φράουλα
Υλικά

1 κιλό φράουλες

500 γρ ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό

1 λεμόνι χυμό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες. Προσπαθούμε να έχουν το ίδιο μέγεθος. Δεν κόβουμε το κοτσάνι, γιατί όταν το κόψουμε μπαίνει το σιρόπι και τις μαλακώνει πολύ. Βάζουμε στρώσεις τις φράουλες με την ζάχαρη και τέλος το νερό. Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους. Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Έπειτα σουρώνουμε τις φράουλες, βράζουμε το σιρόπι μονό του για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. !

Καλή Επιτυχία !