Μάθε Βιολοντσέλο στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού

Βαρβάρα Τσότρα
Βαρβάρα Τσότρα
Δοξάρι, τέσσερις χορδές, ήχος βαθύς, ζεστός και πηγαίος…
Η μουσική είναι ζωή… Μάθε Βιολοντσέλο στο Κλασσικό Ωδείο…πραγματοποίησε το όνειρό σου και έλα στην ομάδα μας…
Τσέλο διδάσκει η Βαρβάρα Τσότρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.

Σπούδασε στη Φιλισοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Φοίτησε στο Ωδείο Ορφείο από όπου πήρε δίπλωμα βιολοντσέλου με καθηγητή τον Νικόλα Καβάκο και στη συνέχεια μελέτησε συστηματικά κοντά στον Δημήτρη Γούζιο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια βιολοντσέλου με τους R. Ripo, Δ. Πάτρα, Μ.S.Cyr, A. Descharmes, L. Winland, μουσικής δωματίου με τους Χ. Κανέττη, Α. Λιακάκη, Σ. Παπάνα, Σ. Θωμόπουλο και μουσικής μπαρόκ με τον S. Schmeddes.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών κορυφαία στην Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ). Επίσης υπήρξε συγκορυφαία στην ορχήστρα Μ.S.O.(2015). Έχει συμπράξει με την ορχήστρα δωματίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ασονιέτα, τη Baroque Project Orchestra, και ως έκτακτο μέλος με την Παλαιστινιακή Ορχήστρα Νέων (P.Y.O),την Camerata Europaea, την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και την Καμεράτα.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Έχει παίξει ζωντανά ή ηχογραφημένα για παραστάσεις χορού, θεάτρου, μιούζικαλ, καθώς και μουσική για τον κινηματογράφο. Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων της ΑΣΟΝ, το οποίο οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας.

Δραστηριοποιείται ως εκπαιδευτικός διδάσκοντας Βιολοντσέλο και Μουσική Δω