Μέθοδος Marie Kondo. Εξοικονομούμε χώρο διπλώνοντας σωστά τα ρούχα [βίντεο]

Μέθοδος Marie Kondo
Μέθοδος Marie Kondo

Της Ειρήνης Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)

Ρούχα ατάκτως εριμμένα σε ντουλάπες ,συρτάρια, ράφια. Ένας εφιάλτης καθημερινός, υπαρκτός, ένα  μόνιμο πρόβλημα ,ένας πονοκέφαλος ,ένα πρόβλημα στο οποίο όμως σας έχουμε σήμερα τη λύση !
Την αλάνθαστη μέθοδο Marie Kondo  !
Πριν και μετά την τακτοποίηση της ντουλάπας με την μέθοδο Marie Kondo
Πριν και μετά την τακτοποίηση της ντουλάπας με την μέθοδο Marie Kondo

Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή κερδίζετε χώρο, διπλώνετε σωστά τα ρούχα σας ώστε να μην τσαλακώνονται ενώ κάθε φορά που ανοίγετε τα συρτάρια σας θα νομίζετε πως έχετε μπροστά σας κουτάκια με χρωματιστά γλυκά.

Το βιβλίο της Marie Kondo με τίτλο La magie de rangement έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και εμείς εδώ σας δείχνουμε τα πιο απλά και βασικά βήματα για να διπλώνετε σωστά τις κάλτσες, τα καλσόν, τα εσώρουχα, τις μπλούζες, τα παντελόνια!

Και όσον αφορά τα ρούχα που κρεμάμε από τις κρεμάστρες ο σωστός τρόπος δεν είναι να τα κρεμάμε ανά είδος αλλά ανάλογα με το μάκρος τους από τα πιο μακριά μέχρι τα πιο κοντά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία πράγμα που επιτρέπει να εκμεταλλευθείτε τον κενό χώρο κάτω από τα ρούχα για να βάλετε τσάντες ,μπότες κλπ.

(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr.

(kosmonea.gr)