#Μένουμε σπίτι: Διάσημα μουσεία και γκαλερί μπορείτε να επισκεφθείτε από τον καναπέ σας

#Μένουμε σπίτι και τι να κάνουμε τόσες ώρες;
Πως θα σας φαινόταν  να επισκεφθείτε  παγκοσμίου φήμης μουσεία χωρίς να αφήσετε την άνεση του σπιτιού σας; Να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να δείτε όλα τα έργα ζωγραφικής, γλυπτά και αντικείμενα….

Η Google Arts and Culture σας προσφέρει τη δυνατότητα να «επισκεφθείτε» διαδικτυακά   μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο όπως το Μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Εσείς πατήστε επάνω στο όνομα του μουσείου και απολαύστε την περιήγηση……

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Η εικονική περιήγηση σε αυτό το μουσείο που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε διάφορες περιόδους της ιστορίας  και να θαυμάσετε   εκατοντάδες  αντικείμενα, μην χάσετε την ευκαιρία !

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Φιλοξενεί πολλά αριστουργήματα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, μεταξύ άλλων μπορείτε να θαυμάσετε  έργα των Vermeer και Rembrandt.

Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης, Ουάσινγκτον, D.C.

Η   Google μας παρουσιάζει δύο εκθέσεις από το μουσείο αυτό. Η πρώτη είναι μια έκθεση της αμερικανικής μόδας από το 1740 έως το 1895, η οποία περιλαμβάνει ρούχα από την αποικιοκρατία έως την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης. Η δεύτερη παρουσιάζει έργα του Ολλανδού μπαρόκ καλλιτέχνη Johannes Vermeer.

Μουσείο Guggenheim, Νέα Υόρκη

Χρησιμοποιώντας το Street View της Google, μπορείτε να περιηγηθείτε στη διάσημη σπειροειδή σκάλα του. Μπορείτε να θαυμάσετε απίστευτα έργα τέχνης από διάφορες ιστορικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένων των ιμπρεσιονιστικών.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης και Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ

Αυτό το μουσείο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της Κορέας. Η εικονική περιήγηση στο  μουσείο σας μεταφέρει σε έξι ορόφους της Σύγχρονης Κορέας καθώς και της διεθνούς τέχνης.

Pergamon Museum, Βερολίνο

Το Pergamon είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στη Γερμανία. ως εκ τούτου, έχει πολλά να προσφέρει. Φιλοξενεί πολλά αρχαία αντικείμενα όπως η περίφημη Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας και φυσικά το βωμό της Περγάμου.

Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ

Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Vincent van Gogh. Περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα ζωγραφικής, 500 σχέδια και πάνω από 750 προσωπικά γράμματα.

Το Μουσείο J. Paul Getty, Λος Άντζελες

Αυτό το μουσείο τέχνης που βρίσκεται στην Καλιφόρνια φιλοξενεί έργα τέχνης από τον 8 αιώνα. Εξερευνήστε την τεράστια συλλογή αριστουργημάτων-ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτών, χειρογράφων και φωτογραφιών.

Γκαλερί Ουφίτσι, Φλωρεντία

Αυτή η γκαλερί στη Φλωρεντία της Ιταλίας φιλοξενεί τη συλλογή έργων τέχνης μιας από τις πιο διάσημες οικογένειες της πόλης των Μεδίκων. Περιπλανηθείτε μέσα στις φανταχτερές του αίθουσες που σχεδίασε ο Giorgio Vasari ειδικά για τον Cosimo I de’Medici  το 1560.

MASP, Σάο Πάολο

Αυτό το σύγχρονο μουσείο είναι το πρώτο του είδους του στη Βραζιλία. Στην  τεράστια συλλογή του MASP  περιλαμβάνονται περισσότερα από 10.000 έργα . Έργα ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες και ακόμη και κοστούμια από μια μεγάλη ποικιλία ιστορικών περιόδων και από διάφορα μέρη.

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Πόλη του Μεξικό

 

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μουσείο  αφιερωμένο στην προ-ισπανική κληρονομιά του Μεξικού. Μην χάσετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στις 23 εκθεσιακές αίθουσες που παρουσιάζουν μια σειρά από αρχαία αντικείμενα, ακόμη και μερικά από τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγιας.

Musée d’Orsay, Παρίσι

Φιλοξενεί δεκάδες διάσημα έργα Γάλλων καλλιτεχνών που έζησαν και δούλεψαν από το 1848 έως το 1914. Θαυμάστε  έργα τέχνης των Monet, Gauguin και Cézanne.