Μην με εγκαταλείπεις ! (βίντεο)

Ειρήνη Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)

Το καλοκαίρι έφτασε και όπως κάθε τέτοια εποχή χιλιάδες κατοικίδια εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους που φεύγουν για διακοπές.

Η Ένωση 30 εκατομμύρια φίλοι ετοίμασε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους ιδιοκτήτες ζώων, ένα βίντεο που δείχνει την απόλυτη πίστη και αφοσίωση των κατοικίδιων στο αφεντικό τους αντίθετα με τους ανθρώπους.

60.000 ζώα κατοικίδια στη Γαλλία εγκαταλείπονται κάθε χρόνο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλο που κάποια από αυτά μπορεί να βρεθούν σε καταφύγια ζώων τα περισσότερα είναι εκτεθειμένα  σε χιλιάδες εξωτερικούς κινδύνους και είναι πολύ πιθανό πως θα χάσουν αυτό το καλοκαίρι τη ζωή τους. Γι΄αυτό η εκστρατεία Όχι στην Εγκατάλειψη στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.  Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συνηθισμένο δυστυχώς και στη χώρα μας.

Μην εγκαταλείπετε το αγαπημένο σας ζωάκι είστε υπεύθυνοι για τη ζωή του. Αυτό δεν θα σας εγκατέλειπε ποτέ. Κι αν βρείτε ένα εγκαταλελειμμένο σκυλάκι ή γατάκι απευθυνθείτε σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή υιοθετείστε το !Δεν θα το μετανιώσετε ποτέ !

(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr