Νίκος Κουκής: Προσπαθώ να αξιοποιώ τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου εμπειρία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

Νίκος Κουκής, Οικονομολόγος- τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Νίκος Κουκής, Οικονομολόγος- τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ο Νίκος Κουκής, Οικονομολόγος- τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου «Μαζί για την Πόλη μας» .

Φιλοξενούμε συνέντευξή του σχετικά με τις δημοτικές εκλογές  και του θέτουμε τέσσερα σημαντικά ερωτήματα.

Γιατί είστε υποψήφιος;

Ο κύριος λόγος είναι ότι  αγαπώ το προάστιο που γεννήθηκα ,μεγάλωσα και ζω σήμερα με την οικογένεια μου . Είμαι καθημερινός άνθρωπος, όπως όλοι εσείς, και απασχολούμαι αρκετά στην εργασία μου. Πιστεύω ότι η οικονομική αυτοτέλεια που προέρχεται από την επαγγελματική δραστηριότητα, αποτελεί προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με την τοπική αυτοδιοίκηση, διασφαλίζει δε την ανεξαρτησία από κάθε είδους πιέσεις και εξασφαλίζει την επαφή με τη γνώση και την πραγματικότητα και κυρίως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι  μας .  Είναι πάγια πεποίθηση μου,  ότι μόνο μέσα από τη ενεργή συμμετοχή στα κοινά μπορούμε να βρούμε λύσεις σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής.  Από το 2002 που ασχολουμαι με τα κοινά της περιοχής μας αντιμετωπίζω τα ζητήματα και τα θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο με κριτική σκέψη, προσπαθώντας να αξιοποιώ τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου εμπειρία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Γιατί επιλέξατε  τον Ηλία Αποστολόπουλο;

Γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια ως νέος Δήμαρχος, ο Ηλίας Αποστολόπουλος απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει πραγματοποιώντας  έργα σημαντικά για το κοινωνικό σύνολο (νηπιαγωγείο Χολαργού, βρεφονηπιακός σταθμός Παπάγου, εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων κτλ), κάνοντας παράλληλα χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου .  Επιπλέον όπως γνωρίζετε, ήδη έχει κατατεθεί σχετική πρόταση για την μίσθωση του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ” στο ΥΠ.ΕΘΑ και αναμένουμε σύντομα ο ιστορικός  κινηματογράφος να επαναλειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού για την περιοχή μας, ενω σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου που θα φιλοξενήσει τα Πολυιατρεία και  τα ΚΑΠΗ στην οδό Εθνικής Αμύνης. Τέλος, του πιστώνω ως ιδιαίτερο θετικό στοιχείο ότι έμεινε μακριά από αντιπαραθέσεις και ανέπτυξε συνεργασίες προς όφελος του Δήμου, με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και  συνδυασμούς.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι  τρεις βασικές  προτεραιότητες που θα πρέπει να προσέξει  η νέα Δημοτική Αρχή;

Θα ξεκινήσω από το  ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας δεδομένου ότι αποτελεί αφετηρία για μια δημιουργική διαδρομή των περισσότερων ανθρώπων σε μια κοινωνία. Σήμερα τα παιδία μας ξεκινώντας από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και προχωρώντας στα δημοτικά γυμνάσια και λύκεια,  χρειάζονται σχολεία με τεχνική και  υγειονομική επάρκεια ώστε να είναι ποιοτικό και ασφαλές  το καθημερινό τους περιβάλλον αλλά και εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης ώστε να παρέχονται αποτελεσματικά  οι απαιτούμενες  γνώσεις,  χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο Δήμος μας την τελευταία πενταετία δαπάνησε αρκετούς πόρους στο τομέα αυτό. Ως δεύτερη προτεραιότητα θα έθετα την Ασφάλεια των πολιτών, συγκεκριμένα πρέπει να ελέγχονται όλοι οι  δρόμοι και τα πεζοδρόμια για κακοτεχνίες και ασφαλή διέλευση με πρόβλεψη για χρήσεις από Α.Μ.Ε.Α, να υπάρχει επαρκής σήμανση και καθημερινός ηλεκτροφωτισμός ,να είναι πιστοποιημένες οι παιδικές χαρές και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, να υπάρχει παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας με περιπολίες και προσωπικό. Τρίτη προτεραιότητα μας,  οφείλει να είναι η Καθαριότητα και ο Σεβασμός στο Περιβάλλον, δεδομένου ότι το δικό μας προάστιο πρέπει να δίνει αυξημένη προσοχή στον τομέα αυτό, αφού έχει το προνόμιο να βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού και να έχει μεγάλες εκτάσεις κοινόχρηστου πράσινου. Κύριοι άξονες για την επίτευξη της παραπάνω προτεραιότητας είναι, η αδιάκοπη  παροχή υπηρεσιών καθαριότητας  με σύγχρονα μέσα , η διάδοση της  ανακύκλωσης, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενημέρωση και ο εθελοντισμός  των πολιτών σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του Υμηττού.

Ποιο μήνυμα θα απευθύνατε στους ψηφοφόρους  ;

Είναι σίγουρο ότι μόνο με την εμπιστοσύνη του κόσμου μπορούμε να υλοποιήσουμε έργα και υπηρεσίες που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας σε μια πράσινη και βιώσιμη πόλη. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες επιλέγουν τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι σημαντικό να εκλεγούν καταρτισμένοι πολίτες  στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να επιλέξουμε τον καλύτερο δήμαρχο και τους καλύτερους δημοτικούς συμβούλους να τον βοηθήσουν στο έργο του.