Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών : Τρία βραβεία απέσπασε η ομάδα «Dr.IV»

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίθηκε ακόμα μια φορά. Συγκεκριμένα η  ομάδα «Dr.IV» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών απέσπασε τρία βραβεία στον 17ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Europe Enterprise Challenge 2020», που φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Junior Achievement Greece.

Η ελληνική ομάδα ενθουσίασε την κριτική επιτροπή της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας ΑVANADE και κατέκτησε το βραβείο ψηφιακής καινοτομίας Avanade Digital Innovation Award 2020.

Το βραβείο απονεμήθηκε για το Dr.IV, ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης ορών στα νοσοκομεία. Με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things, το «Dr.IV» ειδοποιεί άμεσα στο κινητό το νοσηλευτικό προσωπικό όταν προκύπτουν σφάλματα ορών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη και να αποφευχθεί επικίνδυνη επιπλοκή.

«Όραμα της Dr. IV είναι να προσφέρει ένα σύστημα το οποίο βοηθάει σε θέματα διαχείρισης χρόνου τις μονάδες που έχουν έλλειψη προσωπικού (κυρίως νοσοκόμους), που μάχονται για την υγεία μας καθημερινά, ειδικά στην περίοδο του Covid-19, και μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές που προκύπτουν από σφάλματα ορών», εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η Χριστιάννα Γεωργούλη, που μαζί με τους συμφοιτητές της Ιωάννη Βούγια και Αντώνη Φάρο σχεδίασαν την εφαρμογή με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των υπεύθυνων καθηγητών, Γιώργο Δουκίδη και Σταύρο Λουνή.