Ομαδα Πρωτοβουλιας

ΟΠΔΕ

Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Όλοι θέλουμε να ζούμε, σε μια πόλη όμορφη, καθαρή, λειτουργική  και φιλική σε όλους. Μια πόλη που να προσφέρει ποιότητας ζωής σε μας και τα παιδιά μας.

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, μια ομάδα δημοτών αποφασίσαμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας δημιουργώντας την Ομάδα Πρωτοβουλίας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΥΘΥΝΗ». Μία κίνηση υπεύθυνων και ενεργών δημοτών, που επιδιώκει την έμπρακτη παρέμβαση σε όλα τα θέματα που μας αφορούν ως δημότες.

Στόχος μας είναι, βλέποντας τα πράγματα μέσα από μια σύγχρονη αντίληψη και ματιά, να αναδείξουμε τα προβλήματα και να επιδιώξουμε λύσεις. Για πετύχουμε τον στόχο μας χρειαζόμαστε την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας και την ανάπτυξη της συμμετοχικότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας για όλα τα θέματα που αφορούν στην τοπική μας κοινωνία.

Θεωρούμε, επίσης, σημαντικό στοιχείο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας, γιατί οι νέοι αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους τις έννοιες του σεβασμού του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, του ωραίου, της ομορφιάς σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

Πιστεύουμε ότι το πλαίσιο μέσα  από το οποίο πρέπει να δούμε τα θέματα που έχουν σχέση με τη ζωή μας, είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, με την έννοια του τρόπου λειτουργίας της πόλης και της οργάνωσης της ζωής μας σ’ αυτήν. Η έννοια του πολιτισμού περιλαμβάνει την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών και τη συμμετοχή στα κοινά, την ιεράρχηση των αναγκών, τη βελτίωση- επέκταση-συντήρηση των υποδομών, την φροντίδα των σχολικών μονάδων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη καθαριότητα, τις συνθήκες της καθημερινής ζωής, τη μέριμνα για τους νέους και για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν θετικές προτάσεις και εισηγήσεις. Γνωρίζουμε ότι η επιτυχία δεν έρχεται μόνη της. Είναι αποτέλεσμα ρεαλιστικής στόχευσης, συστηματικής εργασίας και τόλμης. Τίποτε δεν είναι εύκολο. Γι’ αυτό πρέπει να αναμετρηθούμε με δύσκολες προκλήσεις και να τολμήσουμε.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, για να επιδιώξουμε το καλύτερο για τον τόπο στον οποίο ζούμε όλοι και θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΥΘΥΝΗ»

Χρύσα Παρίση

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.