Πάρκο Χολαργού εδώ που συναντιέται το παιχνίδι, με τη χαρά και την ξεγνοιασιά!

Εικόνα13

Μεσημεράκι μια μέρα καθημερινή  αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στο Πάρκο του Χολαργού και να μιλήσουμε με τον παππού Κώστα  και τον εγγονό του τον Κωνσταντίνο, τις όλο περηφάνια γιαγιάδες του μικρού Βασιλάκη, τον μπαμπά της ντροπαλής Ζέτας και να ακολουθήσουμε τη βόλτα της χελώνας που με βήμα  γοργό (αλήθεια ποιός είπε ότι περπατούν αργά;) έσπευσε να συναντήσει τους μικρούς της φίλους.

Εικόνα4

Μόλις διασχίζουμε την πύλη του Πάρκου βρισκόμαστε απέναντι στο… πάρκινγκ των παιδικών καροτσιών . Μόλις που προλαβαίνουμε ένα νεαρό ζευγάρι που επιβιβάζει στο καροτσάκι το μικρό του γιο που κλαψουρίζει και διαμαρτύρεται και που σε λίγο περιμένει και το αδερφάκι του αν κρίνουμε από την προχωρημένη εγκυμοσύνη της μητέρας.

Φεύγετε και δεν θέλουμε να σας καθυστερήσουμε. Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια, έρχεστε τακτικά εδώ στο Πάρκο;

Ερχόμαστε εδώ και λίγο καιρό

Μένετε εδώ στον Χολαργό;

Μετακομίσαμε πρόσφατα. Πριν μέναμε στα Γλυκά Νερά. Ένας από τους λόγους που ήρθαμε εδώ είναι το Πάρκο. Από τότε που εγκατασταθήκαμε ερχόμαστε κάθε μέρα. Είναι καθαρό, έχει φύλαξη , είναι ασφαλές…

Η περιοχή μας πώς σας φαίνετε από άποψη καθαριότητας;

Είναι πάρα πολύ ωραία . Απαντήσεις γρήγορες, λακωνικές αλλά πάντως ευγενικές και διαφωτιστικές.

Προχωρούμε σε μια ομάδα γυναικών που προσέχουν παιδάκια και παράλληλα τους δίνουν το κολατσιό τους.

Εικόνα2

Πρόσφατα ο δήμος ανακαίνισε το πάρκο και κάποια κατασκευαστικά προβλήματα που υπήρχαν έχουν διορθωθεί.Μας λένε πως έρχονται κάθε μέρα στο πάρκο με τα παιδιά που φροντίζουν, συμφωνούν πως όλα είναι ωραία.

Εικόνα6

 

Στην διπλανό παγκάκι ο νεαρός μπαμπάς της Ζέτας μας λέει πως φέρνει τη μικρή στο πάρκο όταν δεν δουλεύει το πρωί αλλιώς η βόλτα γίνεται με τον παππού, προσθέτοντας πως είναι γέννημα-θρέμμα Χολαργιώτης και πως κι εκείνος σαν παιδί από το 1979 σε αυτό το πάρκο μεγάλωσε και ερχόταν  καθημερινά. Μάλιστα τότε του είχαν βγάλει και παρατσούκλι το έλεγαν Μπίλλυ από το όνομα ενός Πιθήκου που τότε ζούσε στο πάρκο!

Το πάρκο είναι πολύ καλό, καθαρό μας λέει, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό που έχει  φύλακα.

Αφού χαιρετήσουμε τον μπαμπά και την ντροπαλή του κορούλα, συνεχίζουμε την κουβέντα μας με μια κυρία που στέκεται δίπλα.

Μια γιαγιά μας λέει πως έρχεται εδώ και τρία χρόνια με τα εγγόνια της στο πάρκο πως τώρα τα έχουν πάρει και στον σταθμό της Φανερωμένη που είναι καταπληκτικός σταθμός. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος φροντίζει. Όλα δουλεύουνε ρολόι. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλλίτερους δήμους εδώ και ο καλλίτερος Δήμαρχος από όσους πέρασαν. Ασχολείται με καθαριότητα ασχολείται με τα  πάντα.

Εικόνα8

Πιο πέρα ο παππούς ο Κώστας κρατάει από το χέρι τον Κωνσταντίνο το συνονόματό του εγγονό και μας λέει πως είναι Χολαργιώτης και τα παιδιά του μένουν στην Παλλήνη γι’αυτό φέρνει το μικρό στο πάρκο όταν τον αφήνουν οι γονείς του.

Εικόνα9

Κι εκεί που μιλούσαμε έρχεται φουριόζος ο Βασιλάκης δείχνοντάς μας πού τον έφαγε το κουνούπι! Ένας τρισχαριτωμένος μπόμπιρας μόλις δύο ετών που πόζαρε άνετος ανάμεσα στις δύο του χαμογελαστές του γιαγιάδες . Ποιός στη χάρη του!

Και θα μέναμε κι άλλο αν ο κόκορας δεν μας επανέφερε στην ώρα που ήταν ήδη περασμένη…

Το Πάρκο του Χολαργού είναι κατά γενική ομολογία καθαρό, ασφαλές μια όαση δροσιάς και αναψυχής για τους μικρούς και τους συνοδούς τους .

Όσοι δεν το έχετε ακόμα επισκεφθεί καιρός είναι να περάσετε από εκεί, τα μικρά σας θα σας ευγνωμονούν!

Εικόνα3

Εικόνα12Εικόνα15

Εικόνα14