Παγκόσμια ημέρα σκέψης. Δείτε τι μας είπαν οι πρόσκοποι της πόλης μας

2ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου

Παγκόσμια ημέρα σκέψης. Ημέρα γιορτής για προσκόπους και οδηγούς που τιμούν την γέννηση του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ.

Ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο χρόνο να αναλογιστούμε τη σημασία του προσκοπισμού και το αντίκτυπο που έχει στις ζωές όλων μας. Μια κίνηση στην οποία δεν υπάρχουν σύνορα και διακρίσεις, πάρα μόνο ένας κοινός στόχος: να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο πιο δίκαιο, όπου κυριαρχούν οι έννοιες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αποδοχής. Η διαρκής επαφή μας με τη φύση μας τροφοδοτεί με όρεξη και ενέργεια  να εξερευνούμε νέους ορίζοντες, να αναζητάμε συνεχώς την περιπέτεια και τις νέες εμπειρίες χωρίς να ξεχνάμε να προστατέψουμε το περιβάλλον γύρω μας. Με τον τρόπο αυτό, γινόμαστε όλοι πιο ενεργοί και ευσυνείδητοι πολίτες. Για όλα τα παραπάνω δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε μέλη αυτού του συνόλου και να προσκαλέσουμε και άλλους να ακολουθήσουν.

1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού

Η ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής μας Robert Stephenson Smyth  Baden Powell.

Η ημέρα που οδήγησε στη γέννηση αυτής της μεγάλης παγκόσμιας ιδέας. Μιας ιδέας που σήμερα αντηχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Μια σκέψη που έγινε πραγματικότητα.

Ένα μαντήλι που διαφέρει σε χρώματα, όμως φοριέται από εκατοντάδες ανθρώπους. Άνθρωποι με διαφορετική εθνικότητα, διαφορετικές συνήθειες, διαφορετική γλώσσα, που έχουν ένα κοινό.

Ένα μαντήλι. Μία ιδέα. Έναν κοινό σκοπό!

Να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο!

Αυτή την ημέρα όλοι σκεφτόμαστε  αναμνήσεις που ζήσαμε ή ζούμε ακόμα μέσα από τον προσκοπισμό, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να διαδίδουμε την ιδέα.🤝🌍

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού, διαδίδει αυτή την ιδέα εδώ και 76 ολόκληρα χρόνια! Είναι το πρώτο σύστημα στον Δήμο Παπάγου Χολαργού και συνεχίζει να προσφέρει σε παιδιά και νέους αμέτρητες εμπειρίες και γνώσεις.

Ναυτοπρόσκοποι  Χολαργού

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τον Προσκοπισμό την ημέρα γέννησης του ιδρυτή μας. Για εμάς η ημέρα αυτή είναι μια στιγμή ανασκόπησης του έργου μας προς την κοινωνία και προς τους σημερινούς μικρούς πολίτες που αύριο θα είναι ηγέτες του κόσμου. Οι Ναυτοπρόσκοποι του Χολαργού, όντας λάτρεις της θάλασσας δεν σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο των παιδιών μας και της περιοχής μας. από το 2002 που ξεκινήσαμε να λειτουργούμε δεν έχουμε πάψει να προστατεύουμε την φύση και να ακούμε τις ανάγκες των παιδιών . Όλα αυτά φέτος συνοψίζονται στην πρόταση υποψηφιότητας του Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης για το Νόμπελ Ειρήνης.