Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης. Μήνυμα της Χρύσας Παρίση

Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης σήμερα και το πρώτο που έρχεται στο νου είναι μια ευκαιρία για περισυλλογή και προσέγγιση κάποιων ζητημάτων που ίσως η καθημερινότητα μας κάνει να τα προσπερνάμε.
Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης
Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Η ημέρα αυτή βέβαια είναι αφιερωμένη στους πρόσκοπους και τους οδηγούς, στο έργο τους και τη βοήθεια προς αυτούς που έχουν ανάγκη. Ωστόσο, αν και η ημέρα αυτή ξεκίνησε από τους προσκόπους, δίνεται σε όλους η ευκαιρία να βάλουμε τα πράγματα κάτω, να σκεφτούμε σοβαρά ζητήματα και να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιες λύσεις.

Είναι μια ευκαιρία για να μας βάλει όλους σε σκέψη και να αναρωτηθούμε πώς πορευόμαστε και που οδηγούμαστε. Με ποιες αρχές και ποιους κατευθυντήριους άξονες;

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι  οι νέοι μπορούν και πρέπει να έχουν πρωταρχικό λόγο, αφού αυτοί θα ζήσουν το μέλλον και συνεπώς δικαιούνται να συμβάλλουν στη διαμόρφωσή του.

Οι νέοι αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους τις έννοιες του σεβασμού του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, του ωραίου, της ομορφιάς σε κάθε εκδήλωση της ζωής. Αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους μας τη φράση του Ντοστογιέφσκι, ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

Οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί, αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που διακρίνεται για την πίστη σε αξίες. Αξίες ηθικές, ανθρωπιστικές, εθνικές. Με βάση αυτές τις αξίες λειτουργούν και προσφέρουν.