Πλυντήρια πιάτων και ρούχων. Πώς πρέπει να τα καθαρίζουμε;

Τα πλυντήρια πιάτων και τα πλυντήρια ρούχων είναι οι δύο συσκευές που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς  στο σπίτι σας γι’ αυτό πρέπει να φροντίζουμε με σχολαστικότητα την καθαριότητα τους.

Τα βακτήρια, η μούχλα και οι οσμές μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου – κάτι που έχει νόημα αν λάβετε υπόψη όλα τα βρώμικα πράγματα που τοποθετούμε συχνά σε αυτές τις συσκευές.

Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τις  δικές  σας  συσκευές σε όσο το δυνατόν καλλίτερη κατάσταση σας παραθέτουμε συμβουλές εξειδικευμένων επαγγελματιών για το  πώς, πότε και γιατί πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο σας.

Τηρήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Το πιο σημαντικό μέρος του καθαρισμού των συσκευών σας είναι να ανακαλύψετε ακριβώς τι συνιστά ο κατασκευαστής σας. Διαβάζετε τα φυλλάδια οδηγιών σας και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα και ρυθμίσεις για κάθε συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο είναι τόσο σημαντική. Διαφορετικά, διατρέχετε τον κίνδυνο να προκαλέσετε ζημιά στα μηχανήματά σας ή να ακυρώσετε την εγγύησή σας.

Η συσσώρευση, η μούχλα και το ωίδιο πρέπει να είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες σας.

Αν και αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται για καθαρισμό, μπορούν να λερωθούν!”Τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά πλυντηρίων μπορούν να αφήσουν υπολείμματα που συσσωρεύονται και η μούχλα και το ωίδιο μπορούν να αναπτυχθούν στις ρωγμές όπου υπάρχει στάσιμο νερό, ιδιαίτερα στις φλάντζες από καουτσούκ. Η μούχλα και το ωίδιο μπορεί να προκαλέσουν άσχημη  μυρωδιά που μόρει να μεταφερθεί  ακόμη και στα φρεσκοπλυμένα ρούχα .

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να έχει παρόμοια προβλήματα: Τα σωματίδια της τροφής μπορούν να φράξουν μερικά βασικά μέρη του πλυντηρίου πιάτων που πρέπει να είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα για να λειτουργήσουν

Το πλυντήριο ρούχων σας χρειάζεται φροντίδα μετά από κάθε χρήση.

Επιβάλλεται μετά από κάθε κύκλο πλυσίματος να ψεκάζετε το εσωτερικό του με απολυμαντικού ή χλωρίνη που σκοτώνουν τη  μούχλα και το ωίδιο , ξεπλύνετε σε ένα σύντομο πρόγραμμα και ακολούθως σκουπίστε το πλυντήριο. Καλό θα ήταν να  αφήσετε την πόρτα ανοιχτή

Πρόγραμμα καθαρισμού για το πλυντήριο πιάτων σας.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας, μετά από κάθε χρήση βγάλτε το κάτω ράφι και αφαιρέστε τυχόν σωματίδια τροφίμων που προκαλούν οσμές στο κάτω μέρος με μια χαρτοπετσέτα. Όσο για το φίλτρο σας, καθαρίστε το κάθε εβδομάδα. Αφαιρέστε το και πλύντε όλα τα μέρη με σαπούνι πιάτων, καθαρίζοντας τυχόν ασβεστοποίηση ή υπολείμματα μέσα με μια μαλακή βούρτσα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και ζεστό νερό, βυθίστε σε ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι και περάστε το λάστιχο από το άκρο της πόρτας. Σκουπίστε το εξωτερικό με ένα καθαρό πανί και ζεστό, σαπουνόνερο ή, για ένα μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι, ένα καθαριστικό σχεδιασμένο για αυτήν την επιφάνεια.

Σε μηνιαία βάση, καθαρίστε τον βραχίονα ψεκασμού, ο οποίος μπορεί να φράξει με κομμάτια τροφής. Αφαιρέστε το με  ένα απαλό τράβηγμα ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό, ξεσφίξτε τις τρύπες με οδοντογλυφίδα και αντικαταστήστε το.

Για να απομακρύνετε οσμές γεμίστε ένα μπολ με ένα έως δύο φλιτζάνια ξύδι, βάλτε το στο πάνω ράφι και εκτελέστε έναν κανονικό κύκλο πλυσίματος χωρίς απορρυπαντικό.