Πώς να συνδυάσετε την αγάπη για την τέχνη και βοήθεια για αδέσποτα ζώα;

Ένας  9χρονος Ρώσος, ο Pavel Abramov ,έχει την τέλεια απάντηση σε αυτή την ερώτηση.
Ο νεαρός καλλιτέχνης από τη μικρή πόλη  Arzamas στο Nizhny Novgorod της Ρωσίας, ζωγραφίζει όμορφα πορτρέτα κατοικιδίων ζώων όχι να κερδίσει χρήματα για τα παιχνίδια του όπως θα περίμενε κανείς.

Ανταλλάσσει τα υπέροχα πορτρέτα του με ζωοτροφές και προμήθειες για το τοπικό καταφύγιο ζώων!

Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Pavel και η μητέρα του Ekaterina Bolshakova, ξεκίνησαν αυτό το έργο με την ονομασία “Kind paintbrush”. Αυτή η ιδέα προήλθε από το λαμπρό μυαλό του  Pavel όταν η απώλεια του Barsik αγαπημένου  τετράποδου φίλου χτύπησε την οικογένεια. Στην μνήμη του αγαπημένου του ο μικρός Pavel  αποφάσισε να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα που περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης και  σίγουρα  το έκανε με τον πιο δημιουργικό και γενναιόδωρο τρόπο!

Ο   Pavel ζωγραφίζει κατόπιν παραγγελίας κατοικίδια ζώα και αντί αμοιβής προσφέρουν  κουάκερ, κρέας και άλλες προμήθειες.

Μαζί με τη μητέρα του διαχειρίζεται μια ομάδα στο ρωσικό site κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, VK, που ονομάζεται “Τι μπορεί να κάνει ένας μικρός εθελοντής;”

Αυτή η γενναία κοινωνική πρωτοβουλία έχει ήδη εξαπλωθεί πέρα από την πόλη του. Οι λάτρεις των ζώων από όλη τη Ρωσία και ακόμη και στο εξωτερικό θέλουν να έχουν τα πορτρέτα των κατοικίδιων ζώων τους, ενώ συμμετέχουν σε μια φιλανθρωπική δράση. Έργα που έγιναν από τον πλούσιο πινέλο του Παύλου ταξίδεψαν στην Ισπανία, τη Γερμανία και πολλά άλλα.

Ο  ονειρεύεται να γίνει αρχιτέκτονας και να οικοδομήσει ένα μεγάλο καταφύγιο στο μέλλον, και προς το παρόν – θα συμβάλει όσο περισσότερο μπορεί με την τέχνη και τις ανθρώπινες πρωτοβουλίες του.

Αυτή είναι ακόμη μια  ιστορία που αποδεικνύει ότι ακόμη και ο μικρότερος από εμάς είναι ικανός να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και να αποκαταστήσει την πίστη στις νεότερες γενιές. …