Το Μουσικό Κουτί !! Ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού

Το Μουσικό Κουτί
Το Μουσικό Κουτί

Ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου μέσα απ’ το παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή βιωματικά με έννοιες και όρους της μουσικής (ένταση, tempo, ρυθμός κλπ.). Δημιουργούμε την πρώτη μας επαφή με τα μουσικά όργανα, γράφουμε δικές μας παρτιτούρες, αυτοσχεδιάζουμε και παίζουμε με όσα κρύβονται στο Μουσικό Κουτί.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που συνδυάζει:

πρότυπα στοιχεία βασικών μουσικοπαιδαγωγικών προσεγγίσεωντις κατασκευές

το θεατρικό παιχνίδι

Τα παιδιά οδηγούνται στην εκμάθηση ρυθμών και μουσικών συμβόλων (νότες, αξίες), έρχονται σε επαφή με μουσικούς και  μουσικά όργανα και με κατάλληλες για την ηλικία τους μουσικές επισκέψεις και ακροάσεις, θέτουν τις βάσεις για μια σωστή μελλοντική μουσική παιδεία.

Διδάσκουν και εμψυχώνουν οι Ελένη Ζιαζοπούλου, Μαρία Σαπλαούρα και Έλενα Ραγκούση.

Η Μουσική Προπαιδεία στο Κλασσικό Ωδείο απευθύνεται στα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο να τα εμπνεύσει για γνώση και μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.  με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξή τους, καλλιεργώντας μουσικές, σωματικές, κινητικές, αισθητηριακές και πνευματικές δεξιότητες, αντίστοιχες με το στάδιο ανάπτυξης της κάθε ηλικίας. Έτσι, με βιωματικό τρόπο το παιδί έρχεται σε επαφή με βασικές αρχές όπως: ο ρυθμός, η κίνηση, το τραγούδι, ο χορός.

Παράλληλα ανακαλύπτει τον κόσμο των μουσικών οργάνων παίζοντας με όργανα της ορχήστρας Οrff (τυμπανάκια, μαράκες, κουδουνάκια κτλ.) Αλληλεπιδρώντας σε ομαδικό πλαίσιο αποσκοπούμε στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας μέσα σε ένα ασφαλές για όλους περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης μέσα από τις ιδέες τους, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Μέσα από το διπλό ρόλο των καθηγητών μας ως μουσικοί και ως νηπιαγωγοί για τα τμήματα της νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας αποσκοπούμε στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας μικρών και μεγάλων μέσα σε ένα ασφαλές για όλους μουσικό περιβάλλον.

Όλα τα τμήματα είναι ομαδικά και ολιγομελή και διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Κλασσικό Ωδείο Χολαργού  / www.klassiko.gr

Επισκεφτείτε μας ή καλέστε μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση

Δευτέρα-Παρασκευή 13:00-21:00 & Σάββατο 11:00-14:00

Ασπασίας 67, Πλ. Δημοκρατίας, 155 61, Χολαργός

210 65 26 250 & 210 65 41 280 / info@klassiko.gr