Το φαγητό της Μαμάς


Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος Διατροφολόγος στην Αθήνα, M.Sc.
diaitologos.com

Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος Διατροφολόγος στην Αθήνα, M.Sc.
diaitologos.com


Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις για τη διατροφή μέσα από μια άλλη οπτική, την οπτική της μαμάς σου! 

Έχεις αναρωτηθεί γιατί σου αρέσει πολύ το φαγητό της μαμάς;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απλή: επειδή ένα φαγητό που έχει καταναλωθεί πάνω από 52 φορές, αποκτά περίοπτη θέση στη μνήμη σου και θα το θυμάσαι πάντα. Έτσι όταν θα ακούς το όνομα αυτού του φαγητού, πάντα θα σου έρχεται αυτή η θετική γεύση ως ανάμνηση!

Ο λόγος που στο αναφέρω είναι γιατί στα πλαίσια μιας ενσυνείδητης διατροφής η γεύση είναι στόχος. Και δεν είναι ο μόνος λόγος!


Γιατί να προτιμήσεις τη διατροφή της μαμάς;

  1. Το μενού της μαμάς είναι ευκολότερο να προσαρμοστεί στη διατροφή σου από ενός εστιατορίου, ταχυφαγείου με delivery.
  2. Τα φαγητά από τα χέρια της μαμάς παρασκευάζονται πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, μιας και ως καταναλώτρια πολλών χρόνων, έχει καταλήξει στις καλύτερες επιλογές χασάπη, μανάβικου, ψαρά… Σκέψου μόνο πότε είχες χρόνο να πας στη λαϊκή αγορά, την ίδια στιγμή που η μητέρα σου βρήκε τον χρόνο!
  3. Αφιερώνει χρόνο να μαγειρέψει το φαγητό με μεράκι, που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα!
  4. Θα σου μαγειρέψει όλα τα δύσκολα φαγητά, καλύτερα απ’ τον Άκη…
  5. Δε θέλει να βγάλει κέρδος, θέλει να ακούσει ότι σου άρεσε. Πίστεψέ με σε γνωρίζει τόσο καλά που θα το καταλάβει ακόμη και να μην της το πεις!

Γιατί είναι χρήσιμες οι συνταγές της μαμάς;

Πολλές φορές θέλεις να φας κάτι στα γρήγορα επειδή δεν έχεις χρόνο ή γιατί αισθάνεσαι πιο ασφαλής αν καταναλώνεις σαλάτα με πρωτεΐνη. Να σου πω μία αλήθεια;

Δεν μπορείς να βλέπεις τη διατροφή σου απλά σαν μια βιολογική ανάγκη που πυροσβεστικά θέλεις να δώσεις μια γρήγορη λύση.

Το ζητούμενο σε μία προσπάθεια που στοχεύει σε καλύτερες διατροφικές συνήθειες και ένα πιο υγιές βάρος είναι η αποφυγή της πείνας, της στέρησης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τιμωρία.

Αντίθετα, όπως προαναφέρθηκε η γεύση είναι στόχος. Κάθε γεύμα που καταναλώνεις πρέπει να σε ικανοποιεί γευστικά και ταυτόχρονα να σε χορταίνει! Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εύκολο να υιοθετήσεις τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις και να τις διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να φτάσεις όλους τους στόχους σου.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να πετύχεις τον συνδυασμό γευστικής ικανοποίησης, ποικιλίας και θρέψης; Μα οι συνταγές της μαμάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να της το ζητήσεις κι εκείνη θα αναλάβει να σου μαγειρέψει ό,τι περιλαμβάνεται στο διατροφικό σου πλάνο.