Το Chanel Νο 5 γιορτάζει 100 χρόνια. Αφιέρωμα στις καμπάνιες ( Video)

Το Νο 5 της Chanel, το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο, θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του το 2021. Δημιουργός του αρώματος είναι ο Γάλλος αρωματοποιός Ernest Beaux.

Το καλοκαίρι του 1920, η Coco Chanel έκανε διακοπές στην Κυανή Ακτή, με τον Μεγάλο Δούκα της Ρωσίας,Dimitri Pavlovich, τότε εραστή της. Εκεί άκουσε για έναν εκκεντρικό αρωματοποιό, τον Ernest Beaux, που εργαζόταν για την βασιλική οικογένεια της Ρωσίας. Η Chanel του ζήτησε να δημιουργήσει ένα άρωμα, φρέσκο, με νότες σαπουνιού και μακρά διάρκεια. Εκείνος δημιούργησε ένα άρωμα που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο.

Ένα γυναικείο άρωμα που μύριζε γυναίκα”…

Για την περίσταση, το Γαλλικό ταχυδρομείο, που  κάθε χρόνο γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τιμώντας πολυτελείς μάρκες, αφιερώνει σειρά γραμματοσήμων περιορισμένης έκδοσης.

Πρόσωπα του αρώματος έγιναν μερικές  από τις διασημότερες γυναίκες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η  Marilyn Monroe, η οποία σε συνέντευξή της το 1952 στο Life Magazine , όταν την ρώτησαν  τι φοράει όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι της, απάντησε «μερικές σταγόνες Chanel No.5», η Cathrine Deneuve,η Suzy Parker,η Candice Bergen, η Lauren Hutton, η Nicole Kidman,η Audrey Tautou, και πιο πρόσφατα η Gisele Bundchen.