Ψήφισμα για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του συντοπίτη μας Σήφη Βαλυράκη.
Ο Σήφης Βαλυράκης εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Χανίων το 1977. Εκλεγόταν συνεχώς από τότε, κερδίζοντας όλες τις βουλευτικές εκλογές ως και εκείνες του 2000. Έπειτα εξελέγη ξανά το 2009.

Διετέλεσε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Οκτώβριος 1981- Νοέμβριος 1984), Υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό (Ιούλιος 1985 – Ιούνιος 1988), Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης (Ιούνιος 1988 – Ιούλιος 1989 και Ιούλιος 1994 – Μάρτιος 1995) και Υπουργός Δημόσιας Τάξης (Μάρτιος 1995 – Ιανουάριος 1996).

Υπήρξε αγωνιστής της ελευθερίας και της Δημοκρατίας και κορυφαίο στέλεχος της αντιχουντικής αντίστασης.

Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας με συνέπεια και αφοσίωση και σε εκείνον οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου “Α. Τρίτσης” στον Χολαργό, μιας και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Αθλητισμού είχε υπογράψει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, σας καλώ να εκδώσουμε ψήφισμα, προς ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατό του, ωςακολούθως:

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί ο Δήμαρχος στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
  4. Την κατάθεση στεφάνου στη σωρό του εκλιπόντος.
  5. Τη δημοσίευση του παρόντος στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και την αποστολή του προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο