3 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής –Ακούμε τους Νέους![βίντεο]

Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής

Της Ειρήνης Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)

Listen to the Young Voices !Με αυτό το σύνθημα τα Ηνωμένα Έθνη μας προτρέπουν να γιορτάσουμε σε όλο τον κόσμο τη φετινή μέρα για την προστασία της Άγριας Ζωής φέρνοντας στο προσκήνιο και δίνοντας λόγο στη νέα γενιά που νοιάζεται, παλεύει και μας στέλνει ηχηρό μήνυμα για τη σωτηρία της άγριας πανίδας κι χλωρίδας του πλανήτη μας !

Η άγρια χλωρίδα και πανίδα αποτελούν μια απαράμιλλη και ανυπέρβλητη και αναντικατάστατη αξία που συνεισφέρει και αναβαθμίζει  όλες τις πλευρές της ζωής μας, την οικολογική, γενετική, κοινωνική,  οικονομικο-κοινωνική, πολιτισμική, εκπαιδευτική,ψυχαγωγική και αισθητική !

Και γι΄αυτό καλεί όλα τα κράτη,όλες τις δομές του ΟΗΕ ,την κοινωνία των πολιτών ,τις μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και τους πολίτες να παρατηρούν, να σέβονται και να δραστηριοποιούνται στην προστασία ,διατήρηση και σωτηρία της άγριας ζωής με αφορμή αυτή την παγκόσμια γιορτή.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνει ο ΟΗΕ στις τοπικές κοινωνίες που μπορούν να σταματήσουν το λαθρεμπόριο άγριων ζώων.

Στην Ελλάδα αξίζει να αναφέρουμε μερικές από τις εταιρίες με πολύ σημαντικό έργο στην προστασία,διατήρηση και διάσωση άγριων ζώων,απευθύνοντας έκκληση σε όσους επιθυμούν να τους βοηθήσουν είτε οικονομικά είτε με προσφορά εθελοντικής εργασίας.

ΕΚΠΑΖ-Ελληνικό Κέντρο περίθαλψης Άγριων Ζώων www.ekpaz.gr

ARKTOUROS www.Arcturos.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ www.ornithologiki.gr

Kαι τώρα ο λόγος στους νέους γιατί αυτοί νοιάζονται και αγωνίζονται για το μέλλον της Γης !

(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr.

 

(kosmonea.gr)