8 Μαρτίου-Ημέρα χωρίς ούτε μια Γυναίκα !

Ημέρα χωρίς ούτε μια Γυναίκα
Ημέρα χωρίς ούτε μια Γυναίκα

Της Ειρήνης Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)

Τώρα θα αναρωτηθείτε αν σας κοροϊδεύουμε με τον τίτλο αυτό. Και όμως όχι !

Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά επίσης και η Ημέρα χωρίς ούτε μια Γυναίκα , μια παγκόσμια διαμαρτυρία που ξεκίνησε από τις οργανώτριες της Πορείας των Γυναικών στην Ουάσινγκτον σε συνεργασία με γυναίκες σε 30 άλλες χώρες.

Ο σκοπός αυτής της διαδήλωσης-διαμαρτυρίας είναι η ανάδειξη της τεράστιας αξίας και συνεισφοράς των γυναικών ανεξαρτήτως προέλευσης, μορφωτικού επιπέδου και επαγγέλματος στο οικονομικο-κοινωνικό τομέα παγκοσμίως την στιγμή που αμείβονται λιγότερο και βιώνουν μεγάλη αδικία , ανισότητα ,σεξουαλική παρενόχληση  και ανασφάλεια .

Έτσι το Women’s Strike βρήκε μεγάλη απήχηση στις γυναίκες που θεωρούν πως είναι η αυτονόητη και λογική συνέχεια της Πορείας των Γυναικών στην Ουάσινγκτον μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Τραμπ την στιγμή που υπάρχουν και πολλοί που το καταδικάζουν τονίζοντας πως η απεργία είναι ένα προνόμιο που δεν διαθέτουν όλες οι γυναίκες.

Πάντως η Ημέρα χωρίς ούτε μια Γυναίκα [ Α Day without a Woman] θέτει σαν σκοπό την ισότητα των φύλων για κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνικότητα, την θρησκεία,το αν είναι πρόσφυγας ,τη σεξουαλική της ταυτότητα ,την οικονομική της κατάσταση,την ηλικία ή τυχόν αναπηρία.

Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε

1.Παίρνουμε ρεπό από τη δουλειά μας

2.Αποφεύγουμε να ξοδέψουμε χρήματα,δε ψωνίζουμε εκτός αν πρόκειται για μικρά καταστήματα γυναικών

3.Φοράμε κόκκινο χρώμα σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης

(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr.

 

(kosmonea.gr)