Άννα Πάνη Κουσιορή. Ιδρύτρια του Λείριον

Δεν ξεχνώ ότι είμαι γυναίκα , σε μια κοινωνία που απαιτεί απάνθρωπα  να της  αποδείξεις την αξία σου. Σε μια κοινωνία όπου ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ποιος σε βοηθάει, ποιος  είναι από πίσω, πώς γίνεται να τα ξέρει όλα αυτά, τι έχει σπουδάσει, από που είναι.

Και εάν έχεις κάνει το λάθος να γεννηθείς στη Χειμάρρα, να είσαι Ελληνίδα   είναι ποινικό αδίκημα. Ακόμα και εξέταση DNA να προσκομίσεις πάλι θα σε αμφισβητήσουν και αρκετές φορές με άσχημο τρόπο.Οταν δε μιλάς για τη Β. Ήπειρο, δεν κρύβεσαι, υπερασπίζεσαι το Δίκαιο, λες ιστορικές αλήθειες εκεί ξεκινάνε και τα πιο δύσκολα.

Η ζωή έχει ένα εκπληκτικό εργαστήρι που λέγεται << εμπειρία >> . Όσο περισσότερη εμπειρία αποκτάς, όσο περισσότερο χώρο κάνεις σε σένα και μετά σε ο, τι είναι συμβατό με σένα, τόσο η αρμονία γίνεται η βάση των ιδεών σου.

Και όταν φτάνεις στο σημείο να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι τίποτα παραπάνω από τους άλλους, είσαι απλά μια ύπαρξη μέσα στο σύνολο,  ότι στο μοίρασμα βρίσκεται η Ευτυχία, στην Αγάπη η Ευδαιμονία τότε έχεις φτάσει στην έξοδο της σπηλιάς. Τώρα εάν θα μπορέσω να αντικρίσω τον Ήλιο χωρίς να κλείσω τα μάτια μου θα φανεί στην πορεία .