Ένα Αειφόρο Νηπιαγωγείο στην πόλη μας

Αειφόρο Νηπιαγωγείο
Με μια ιδέα που αντηχεί σαν υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο, με έναν μικρό στόχο που μετατρέπεται σε μεγάλο όραμα, ξεκίνησε ένα τρίχρονο ταξίδι για να μετασχηματίσει ολιστικά το 2ο νηπιαγωγείο Χολαργού σε ένα παράδειγμα αειφόρου παιδαγωγικής κοινότητας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η προσπάθεια εκπαιδευτικών και γονέων  να αλλάξουν τον κόσμο των παιδιών τους, παρέχοντάς τους ένα περιβάλλον που προωθεί τη βιώσιμη σκέψη και δράση.

Το 2ο νηπιαγωγείο Χολαργού αναδείχθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο προσκήνιο της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον και πολιτισμό. Την 1η Νοεμβρίου 2023, κατάφεραν να αποσπάσουν την Επίσημη Βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σηματοδοτώντας έτσι την αναγνώριση της προσπάθειάς τους για τη δημιουργία ενός “Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου”.

Η απονομή του επαίνου αποτελεί την κορύφωση του τριετούς προγράμματος “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι Νοιαζόμαστε, Όλοι Συμμετέχουμε”. Η σημαία της Αειφορίας, που θα κυματίζει δίπλα στην Ελληνική, αποτελεί ένα σύμβολο της υπόσχεσής τους να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και αφοσίωση.

Ας συνεχίσουν όλοι μαζί αυτό το ταξίδι προς ένα καλύτερο αύριο, διαμορφώνοντας τους πολίτες του αύριο με αξίες αειφορίας και σεβασμού προς το περιβάλλον.