Γιάννης Κεχρής: να πάμε την Αττική μας ακόμα πιο μπροστά.

Γιάννης Κεχρής
Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, επιλέγοντας τους εκπροσώπους που θα διαχειρίζονται τα τοπικά θέματα και θα λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τις κοινότητές τους. Όπως σε όλη την Ελλάδα, λοιπόν, έτσι και στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να μη γυρίσουμε πίσω. Και είμαι πεπεισμένος, ότι στο ραντεβού με την ευθύνη θα είμαστε όλοι συνεπείς, ώστε να βγούμε πιο ενισχυμένοι, πραγματοποιώντας κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά.

Άλλωστε, η Αττική γύρισε οριστικά σελίδα, αφήνοντας πίσω αβελτηρίες του παρελθόντος και διανύοντας μια εποικοδομητική πορεία προς το μέλλον. Πράγματι τα τελευταία 4 χρόνια η Περιφερειακή μας Διοίκηση, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, έθεσε σε πλήρη εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,8 δις ευρώ, που κάνει τη ζωή όλων καλύτερη. Και είμαι περήφανος, που ως Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, συμμετείχα ενεργά στην υλοποίηση καθοριστικών παρεμβάσεων, που αναβαθμίζουν  τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό κράτος, ενισχύουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, ενδυναμώνουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, προστατεύουν  το περιβάλλον, και διασφαλίζουν σύγχρονες υποδομές, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως η επιλογή του κατάλληλου προσώπου για Περιφερειάρχη είναι ζωτικής σημασίας για την καθολική ευημερία, αλλά και την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της περιφερειακής διακυβέρνησης. Με τον Νίκο Χαρδαλιά να συνιστά ιδανική επιλογή, αφού η αυτοδιοικητική του εμπειρία, αλλά και η ικανότητά του να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και να λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις, εγγυώνται την προώθηση αποτελεσματικών σχεδίων για την ανάπτυξη της Αττικής.

Γι’ αυτό αγκαλιάζω την προσπάθειά του και πορεύομαι στο πλευρό του, διεκδικώντας την επανεκλογή μου, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Εξάλλου, οι ισχυρές βάσεις που έχουμε ήδη θέσει, αποτελούν την επιταγή για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτές θα στηριχτούμε, ώστε με την ίδια συνέπεια και την ίδια αποφασιστικότητα να πάμε την Αττική μας ακόμα πιο μπροστά.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Κεχρής είναι Χειρουργός – Εντατικολόγος. Κατέχει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής και είναι Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αφού στις ιατρικές εκλογές του 2022 επανεξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ως δεύτερος σε ψήφους, αμέσως μετά τον Πρόεδρο, Γιώργο Πατούλη. Είναι, παράλληλα, Τομεάρχης της Β4 ΝΟΔΕ, από το 2019.

Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, λαμβάνοντας ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική και εξειδίκευση στο Τραύμα και στη Χειρουργική Εντατική Θεραπεία στην Αμερική. Διετέλεσε Research Fellow στο Harvard Medical School και Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Αγγλία, ενώ δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Διευθυντής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και εξωτερικός συνεργάτης Γενικός Χειρουργός. Από το 2019 είναι Διευθυντής Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Αν. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center».

Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκίνησε το 2006 από τον Χολαργό, όπου εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού, και αργότερα πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού. Υπήρξε Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού (2014), ενώ το 2019 εξελέγη τρίτος στη σειρά Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στην ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών, αναλαμβάνοντας τη θέση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στον Ιατρικό Τουρισμό, μέχρι το 2021, όπου και ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.