Γρανίτα-μπανάνα με σοκολάτα!
Ειρήνη Γαβαλά-Χαρδαλιά (*)
Το 1905 ο Frank Epperson ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό με το ξυλάκι που το ανακάτευε στη βεράντα του σπιτιού του μια παγωμένη νύχτα . Την επόμενη μία ευχάριστη έκπληξη τον περίμενε. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Popsicle της αγαπημένης σε όλους μας δροσερής γρανίτας!
Σας δίνουμε εδώ τη συνταγή της γρανίτας μπανάνα με σοκολάτα. Θα χρειαστούμε μπανάνες, μαύρη και λευκή σοκολάτα, τρούφα σοκολάτας και πολύχρωμη και ξυλάκια παγωτού.
Σήμερα λοιπόν σας δίνουμε εδώ τη συνταγή της γρανίτας μπανάνα – σοκολάτα!
Ακολουθήστε λοιπόν βήμα βήμα τις οδηγίες μας μαζί με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε και μπήγουμε από το κομμένο μέρος τα ξυλάκια παγωτού έτσι ώστε να μοιάζουν με γρανίτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και σε διαφορετικά μπολ τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα (πρέπει να λιώσουν πολύ καλά)
Βγάζουμε μία – μία τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και μετά πασπαλίζουμε με τρούφα της επιλογής μας.
Τις ξαναβάζουμε για 45-60 λεπτά στην κατάψυξη και έτοιμη η υπέροχη πρωτότυπη λαχταριστή μας γρανίτα!
Τις φτιάχνουμε και τις απολαμβάνουμε μαζί με τα παιδιά!
Στις επόμενες μέρες θα σας δώσουμε και άλλες λαχταριστές συνταγές γρανίτας.
(*)Η κ. Ειρήνη Γαβαλά – Χαρδαλιά είναι Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων & Συμπαραγωγών. Σύμβουλος έκδοσης στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr.