Δήλωση του Γιάννη Κεχρή, Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον Συνδυασμό ‘’Νέα Αρχή για την Αττική’’, με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη.

Γιάννης Κεχρής.Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος,Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού,Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών «Νέα Αρχή για την Αττική»
Γιάννης Κεχρής.Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος,Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού,Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών «Νέα Αρχή για την Αττική»
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η προσφορά σε αυτήν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής και πολιτικής μου διαδρομής. Μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώ ως Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τελικά, ήθελα να συμβάλλω και εγώ στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής μας.
 Γιάννης Κεχρής, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών «Νέα Αρχή για την Αττική»
Γιάννης Κεχρής, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών «Νέα Αρχή για την Αττική»

Δεν περιόρισα την δράση μου αποκλειστικά στα όρια του Δήμου Παπάγου Χολαργού. Επιδίωξα συστηματικά την συνεργασία και την παραγωγή έργου και με όμορους Δήμους. Ενδεικτική είναι η συμμετοχή μου σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί ή για την ανάδειξη της παραποτάμιας κοίτης του Ιλισού και την προστασία του Υμηττού. Επιπλέον, η συμβολή μου στον διάλογο με γειτονικούς Δήμους για την από κοινού κατασκευή αθλητικού κέντρου και κολυμβητηρίου, τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και τον έλεγχο της διαμπερούς κυκλοφορίας χαρακτηρίζουν την «υπερτοπική» μου αυτή δραστηριότητα. Τέλος, οι προτάσεις μου για διαδημοτική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω της ενίσχυσης της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, αλλά και στη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω της δημιουργίας αστικού τύπου κέντρων υγείας, αποτελούν τεκμήρια της διαρκούς μου προσπάθειας να προσφέρω.

Ήταν λογική απόληψη μίας πορείας μέχρι σήμερα για μένα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη. Το ήθος, η εμπειρία και το σημαντικό έργο του Γιώργου Πατούλη αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το όραμα και τις ανησυχίες που μοιραζόμαστε από κοινού, μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου για την Αττική μας.

Επανειλημμένα, η σημερινή και η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις υποχρεώσεις τους.  Τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι πολλά και ανεπίλυτα: Ανεπαρκής διαχείριση των απορριμμάτων, επισφαλής αντιπλημμυρική θωράκιση, υποβαθμισμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ημιτελές δίκτυο αποχέτευσης και πάρα πολλές περιοχές που εξακολουθούν να παραμένουν εκτός σχεδίου πόλης. Οι  καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και ο πρόσφατος πύρινος όλεθρος με τον βαρύ απολογισμό των εκατό νεκρών στο Μάτι, κατέδειξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κ. Δούρου. Συνεπώς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας μια νέα Διοίκηση που θα δώσει λύση στα τόσα προβλήματα της Αττικής και θα την οδηγήσει στον δρόμο της επιτυχίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Η Αττική μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια Περιφέρεια πρότυπο, πυλώνα της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Να εφαρμόσει τις καλύτερες πρακτικές ευρωπαϊκών πόλεων με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξή της. Να πραγματοποιήσει όλα εκείνα τα βήματα που θα την καταστήσουν πιο συμμετοχική και πιο αποτελεσματική για τους πολίτες. Έτσι, οφείλει να διαμορφώσει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, της μεσαίας τάξης και των ευπαθών ομάδων, διασφαλίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή. Δύναται να υλοποιήσει, με συγκεκριμένες ενέργειες, προγράμματα υποστήριξης και λειτουργίας δομών υγείας, κέντρα πρόληψης καθώς και διαδημοτικά δίκτυα για την ουσιαστική προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Τέλος, με την υιοθέτηση νέων μεθόδων ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και με την κατάλληλη εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του απειλητικού για τη δημόσια υγιεινή προβλήματος.

Η πολύχρονη εμπειρία μου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η διαρκής προσφορά μου στον συνάνθρωπο από τη θέση του ιατρού και η αγάπη μου για τον τόπο μας μπορούν να με καταστήσουν χρήσιμο και αποτελεσματικό, για μια Νέα Αρχή στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Γιάννης Κεχρής

Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών

«Νέα Αρχή για την Αττική»