Διαγραφή του Δημήτρη Οικονόμου από την παράταξη Μαζί για την Πόλη μας

Σε διαγραφή του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Οικονόμου προέβη η παράταξη Μαζί γι ατην Πόλη μας του Ηλία Αποστολόπουλου σύμφωνα με δελτίο τύπου που λάβαμε.
Σας το παραθέτουμε:

Σε χθεσινή (22/3/2021) της συνεδρίαση η Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την Πόλη μας» αποφάσισε τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου πορεύθηκε με την παράταξή μας από τον Απρίλιο του 2014 και κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου του ίδιου έτους,  αποχωρώντας ουσιαστικά από την παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Νικολάου με την οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2010-2014.  Ο κ. Οικονόμου πρόσφερε στη δημοτική μας παράταξη και παράλληλα τιμήθηκε από την δημοτική μας παράταξη και τον Δήμαρχο, καθώς παρά τη μακρά του πορεία στα δημοτικά δρώμενα της πόλης ουδέποτε είχε αναλάβει ως το 2014 θέση διοίκησης και ευθύνης.

Από το 2014 η παράταξή μας και ο Δήμαρχος τον εμπιστεύθηκαν σε θέσεις ευθύνης για έξι συναπτά έτη. Με τη λήξη της θητείας του ως Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος της Κοινότητας Παπάγου, και μετά την απόφαση να παραμείνει εκτός του σχήματος διοίκησης μετά από έξι συνεχόμενα έτη σε έμμισθες θέσεις, ο κ. Οικονόμου με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις του δυσφημεί το έργο που έχει επιτελεστεί και καταφέρεται κατά του Δημάρχου και μελών της παράταξης. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπερψηφίσει περισσότερες από 2.000 (!) αποφάσεις της διοίκησής μας, διαγράφει την κοινή μας προσπάθεια, αμαυρώνοντας πρωτίστως την δική του συνεισφορά στα κοινά του Δήμου μας.

Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, με συντριπτική πλειοψηφία (16 – 2) αποφάσισαν τη διαγραφή του κ. Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω  συνεδρίασης, επισημάνθηκε ότι ουσιαστικά ο κ. Οικονόμου έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης με τις ενέργειές του, έθεσε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Επίσης σημειώθηκε ότι του δόθηκε άπλετος χρόνος και του απευθύνθηκαν προσκλήσεις να συμμετέχει σε συνεδριάσεις της δημοτικής μας παράταξης, αλλά και σε γενικές συνελεύσεις των μελών μας, όπου θα είχε την ευκαιρία να αιτιολογήσει και να προβάλει τις απόψεις του και τις διαφωνίες του, αλλά ο ίδιος προτίμησε τις υποτιμητικές για το θεσμό του Δημάρχου και μέλη της παράταξης εκφράσεις, την αποστασιοποίησή του από το έργο της παράταξής μας όλα αυτά τα χρόνια, και αίφνης, από τη λήξη της θητείας του στη θέση του Αντιδημάρχου, προβάλει σωρεία διαφωνιών με τις επιλογές και τις προγραμματικές θέσεις και αρχές της παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας».

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε αταλάντευτοι να εργαζόμαστε βάσει των προγραμματικών μας θέσεων και αρχών, επιδιώκοντας συγκλίσεις και συνεργασίες με όλους για να κάνουμε τη ζωή στη πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη!

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας Παπάγου – Χολαργού»