Εθνικής Αμύνης 27….. Εγκατάλειψη και ασχήμια και αδιαφορία!

Εγκατάλειψη, ασχήμια και αδιαφορία ! Αυτές είναι οι λέξεις που έρχονται στη σκέψη όποιου   κοιτάξει προς το μικρό εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο επί της οδού Εθνικής Αμύνης 27 στην κοινότητα Παπάγου. Εδώ και χρόνια ρημάζει με σοβαρές ζημιές , ενώ προσδίδει μια πολύ θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης στο κεντρικότερο σημείο της κοινότητας Παπάγου η οποία  πολύ σύντομα θα είναι πιο έντονη με την ολοκλήρωση του ολοκαίνουργιου κτιρίου ΚΑΠΗ.

Η ασφάλεια των διερχόμενων εξασφαλίζεται εδώ και χρόνια με ένα άθλιο πλαστικό πλέγμα περασμένο στις κολόνες  . Εικόνα τριτοκοσμική που δεν αρμόζει στον Παπάγο.

Η αναπόφευκτη φθορά που επιφέρει ο χρόνος, η ελλιπής μέριμνα και η αδιαφορία των υπευθύνων,  έχουν προκαλέσει μια κατάσταση που δεν  τιμά ούτε την πόλη ούτε την ίδια την έννοια του πολιτισμού. Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν ήταν πιο εύκολο να κτιστεί από το να συντηρηθεί…

Τα λιγοστά καταστήματα έκλεισαν  λόγω των υψηλών ενοικίων μια και δεν έγιναν δεκτές  οι αιτήσεις των καταστηματαρχών για μειώσεις ενοικίων.

Το κτίριο,  είναι ιδιοκτησία του ΕΛΟΑΣ (  Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Στρατού ). Η υπηρεσία αυτή έχει υποχρέωση για την κατά το δυνατόν καλλίτερη συντήρηση των ακινήτων που διαχειρίζεται διότι συνδέεται οικονομικά με τα συμφέροντα των συνταξιούχων στρατιωτικών.

Το συμβούλιο της επικρατείας σε απόφαση του αναφέρει ότι: «Ο μόνος που ευθύνεται έναντι των τρίτων για την παράλειψη διενέργειας εργασιών συντήρησης, επισκευής ή ανακατασκευής  κτιρίου ή λήψης μέτρων προς άρση οιουδήποτε κινδύνου κατάρρευσής του είναι ο ιδιοκτήτης του»

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάντια του και εκφράζουν  ανησυχία και αγανάκτηση!

Είναι προφανές ότι ο ΕΛΟΑΣ θα πρέπει να μεριμνήσει  για την αποκατάσταση του κτιρίου. Αποστείλαμε επιστολή ώστε να μας ενημερώσει σχετικά και βέβαια θα δημοσιοποιήσουμε οποιαδήποτε απάντηση..