ΕΠΑ.Λ.: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Μεγάλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους μαθητές  το Επαγγελματικό Λύκειο προετοιμάζοντάς τους τόσο για την Ανώτατη Εκπαίδευση όσο και για την Αγορά Εργασίας.
Οι σπουδές στο ΕΠΑΛ περιλαμβάνουν:

Α΄ τάξη:

μαθήματα Γενικής Παιδείας , προσανατολισμού και επιλογής

για να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές

Β΄ τάξη και Γ΄ τάξη

μαθήματα Γενικής Παιδείας: 12 ώρες και

μαθήματα τομέα/ειδικότητας: 23 ώρες (εργαστήριο και θεωρία)

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από: 9 τομείς και 35 ειδικότητες

 

Το ΕΠΑ.Λ. παρέχει στους απόφοιτους, εκτός από απολυτήριο (ισότιμο με του γενικού λυκείου) και πτυχίο ειδικότητας (επιπέδου 4).   

Με πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. οι μαθητές, έχουν την δυνατότητα εισαγωγής, με ευνοϊκά ποσοστά, σε:

Από το ακαδ. έτος 2019-2020,  οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ εισάγονται σε διετείς κύκλους σπουδών σε Πανεπιστημιακές σχολές,  χωρίς εξετάσεις.

Μετά την αποφοίτηση από το ΕΠΑΛ, μπορούν να ακολουθήσουν το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», 9μηνη πρακτική άσκηση σε χώρο εργασίας , με μηνιαία αμοιβή το 75% του κατώτατου ημερομισθίουπλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με την εποπτεία του δημόσιου σχολείου και συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών (4 ημέρες στο χώρο εργασίας και 1 ημέρα στο σχολείο). Αποκτούν πτυχίο επιπέδου 5 (ισότιμο με πτυχίο ΙΕΚ) μετά από εξετάσεις πιστοποίησης.

Στην Α’ Λυκείου εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου ενώ στη Β’ Λυκείου υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και μαθητών που έχουν ολοκληρώσει την Α’ τάξη σε ΓΕΛ καθώς και αποφοίτων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο μαθήματα ειδικότητας για να λάβουν πτυχίο.

Στην Αγία Παρασκευή λειτουργούν το 1ο και το 2ο  Επαγγελματικό Λύκειο που συστεγάζονται μαζί με πλήρως εξοπλισμένο Εργαστηριακό Κέντρο, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κοντά στον σταθμό Μετρό «Νομισματοκοπείο», με τις εξής ειδικότητες:

Τα σχολεία βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις, οργανισμούς και οι μαθητές συμμετέχουν σε πλήθος σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά προγράμματα, διαγωνισμούς, φεστιβάλ, Erasmus  κ.α.).

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά έως 17 Ιουνίου στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Πληροφορίες για τα ΕΠΑΛ , τις ειδικότητες και τις δραστηριότητές  τους:

1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής: 2106523968

https://1epal-ag-parask.att.sch.gr/

2ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής:2106897641

https://2epal-ag-parask.att.sch.gr/

Εργαστηριακό Κέντρο Αγ. Παρασκευής: 2106016586

https://1sek-v-athin.att.sch.gr/