Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024. Η Ψήφος σου, δύναμη όλων μας

Την επόμενη Κυριακή, στις 9 Ιουνίου 2024,  θα έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης μέσα από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτή η στιγμή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για όλους μας να συνεισφέρουμε στην κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμμετοχή στις εκλογές, είτε είναι τοπικές, εθνικές ή ευρωπαϊκές, είναι πάντα σημαντική. Αυτή τη φορά, μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για ζητήματα που μας αφορούν όλους. Η ψήφος μας είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει νόμους που έχουν αντίκτυπο σε όλους: από μεγάλες χώρες έως μικρές κοινότητες, από ισχυρές εταιρείες έως νεοφυείς επιχειρήσεις. Η νομοθεσία της ΕΕ καλύπτει θέματα όπως το περιβάλλον, η ασφάλεια, η μετανάστευση, οι κοινωνικές πολιτικές, τα δικαιώματα των καταναλωτών, η οικονομία και το κράτος δικαίου.

Κάθε σημαντικό εθνικό θέμα έχει και μια ευρωπαϊκή διάσταση. Η ψήφος μας θα καθορίσει ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπούν και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αποφάσεις που θα λάβουν θα επηρεάσουν την καθημερινή μας ζωή.

Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο περίπλοκος, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει προκλήσεις που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Η ψήφος μας μπορεί να καθορίσει την κατεύθυνση της αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων.

Η δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είναι ένα συλλογικό επίτευγμα που πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε. Η δημοκρατία ξεκινά από εμάς, τους πολίτες: δίνουμε το έναυσμα ψηφίζοντας στις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν τη ζωή μας. Χωρίς τη συμμετοχή μας, δεν θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας και η ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία θα αποδυναμωθεί.

Όσο περισσότεροι ψηφίζουμε, τόσο περισσότερη δύναμη έχει η δημοκρατία.