Η Εβελίνα, 14 ετών, μιλάει για την γιορτή λήξης των 2ου και 3ου δημοτικών σχολείων Παπάγου

φαλυ-παπανικολάου-kosmonea09.jpg

Τι θα ήθελα να πω πριν από την έναρξη της γιορτής στα παιδιά και στους γονείς

Καλησπέρα! Με λένε Εβελίνα και είμαι 14 χρονών. Πήγαινα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου και έπαιρνα μέρος στις γιορτές του σχολείου κάθε χρόνο. Δεν είχα κάνει ποτέ κάποιο μάθημα χορού, παρά μόνο μπαλέτο όταν ήμουν πολύ μικρή. Η πλειοψηφία των παιδιών δεν είχε καμία σχέση με τον χορό, όμως στο τέλος κάθε χρονιάς, είχαμε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα! Χορεύαμε διάφορους χορούς, όπως limbo, αφρικάνικο, ελληνικούς χορούς… Ό,τι και να ήταν, το διασκέδαζα! Η γιορτή λήξης είναι, αν όχι η αγαπημένη μου, μία από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις από το δημοτικό!

Πέρσι, που πήγα στο Γυμνάσιο, ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα τη γιορτή. Έζησα για πρώτη φορά την γιορτή μέσα από τα μάτια του κοινού. Περιττό να πω, έκλαιγα όλο το βράδυ. Κανένας δεν κατάφερε να με ηρεμήσει.

Αυτό που γίνεται στο σχολείο μας δεν γίνεται σε άλλα σχολεία. Οργανώνει μια γιορτή με ποικιλία τραγουδιών και χορευτικών που εντυπωσιάζει και συγκινεί τους ανθρώπους. Είναι απίστευτη η τύχη μας που πηγαίναμε στο 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο.

Στα παιδιά έχει δοθεί η ευκαιρία να βρίσκονται πάνω στη σκηνή και είναι πραγματικά μια σπουδαία ευκαιρία.

Αν τυχαίνει να πηγαίνετε στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου και να παίρνετε μέρος σε μία από αυτές τις απίστευτες γιορτές, διασκεδάστε κάθε στιγμή. Εμένα, μου λείπει η γιορτή, όπως και σε πολλούς άλλους που έχουν τελειώσει το δημοτικό. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε ακριβώς πόσο σημαντική είναι η γιορτή για μερικούς από εμάς… Όμως μια μέρα, όσο μακριά ή κοντά κι αν είναι αυτή, το συναίσθημα της νοσταλγίας που νιώθω εγώ, θα το νιώσετε. Για αυτό διασκεδάστε το. Δεν θα κρατήσει για πάντα, για αυτό βγείτε στη σκηνή και απολαύστε κάθε στιγμή!

Κι αν τυχαίνει να είστε μέρος του κοινού, να το απολαύσετε επίσης. Ως άτομο που έχει παρακολουθήσει τη γιορτή, ξέρω πως είναι και για εσάς. Άμα δεν έχετε ξαναπαρακολουθήσει γιορτή, να περιμένετε απίστευτα πράγματα! Κι άμα την έχετε ξαναδεί, ειδικά άμα έχετε συνδεθεί συναισθηματικά με την γιορτή και την κυρία Φάλυ… Συγνώμη, αλλά άμα δεν έχετε φέρει χαρτομάντιλα… Για τα παιδιά σημαίνει πολλά αυτή η στιγμή. Είμαι περήφανη για τα παιδιά, για την κυρία Φάλυ και για όλους όσους συμμετέχουν στην προετοιμασία της γιορτής!

Αυτές οι βραδιές των γιορτών πραγματικά αξίζει να τις απολαύσετε με κάθε τρόπο. Δεν θα το μετανιώσετε. Σας το υπόσχομαι!

Εβελίνα Αγγελή