Η ειδική παιδαγωγός κ. Αντιγόνη Μπαζίγου μιλά στη σχολή γονέων του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου

Η ειδική παιδαγωγός κ. Αντιγόνη Μπαζίγου μιλά με θεμα "Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες".
Η ειδική παιδαγωγός κ. Αντιγόνη Μπαζίγου μιλά με θεμα “Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες”.
Την Κυριακή 24 Μαρτίου ε.έ. και ώρα 11:00 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η έκτη ομιλία της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου με ομιλήτρια την συμπολίτισσα μας κα Αντιγόνη Μπαζίγου, MSc, Ειδ. Παιδαγωγό-Θεολόγο με θέμα:
“Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες”.

Βιογραφικο κ. Μπαζίγου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Θεολογία και Φιλολογία με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή-Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική, όπου κατέκτησα τον τίτλο του Αριστούχου απόφοιτου. Κατά τη διάρκεια φοίτησής μου υπήρξα βοηθός καθηγήτριας Πανεπιστημίου σε επιτηρήσεις εξετάσεων και βαθμολογίες γραπτών των φοιτητών.

Έχω πιστοποίηση ετήσιων σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, επάρκεια σε χορήγηση εξειδικευμένων για τις μαθησιακές δυσκολίες τεστ, δημοσιεύσεις άρθρων και διεξαγωγή ομιλιών σε συνέδρια.Επίσης, η πρακτική μου εμπειρία ήταν σε Νοσοκομεία, ΚΕΔΔΥ και Κέντρα Ψυχικής Υγείας, αναφορικά με την αξιολόγηση μαθητών.

Η εργασιακή μου εμπειρία είναι πολυετής στον ιδιωτικό τομέα, όπου συνεργάζομαι με Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα, έχω εργαστεί και σε άλλα πλαίσια με παιδιά, όπως σχολεία,ιατρεία και συλλόγους. Η εξειδίκευσή μου είναι σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή στην έκφραση του λόγου, αγχώδεις εκδηλώσεις και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ελαφρά νοητική υστέρηση, γραφοκινητικές δυσκολίες, μεικτή ειδική αναπτυξιακή διαταραχή, ΔΕΠ-Υ και προβλήματα συμπεριφοράς.

Το δίκτυο συνεργατών- επιστημόνων μας περιλαμβάνει παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους – ψυχοθεραπευτές και λογοθεραπευτές οι οποίοι ανάλογα τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού, συμβάλλουν σε ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα αποκατάστασης.