Η Φωτογραφική Ομάδα της Πόλης μας Τιμάται από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας

Η ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της  Φωτογραφικής Ομάδας της πόλης μας φέτος τιμάται ιδιαίτερα, καθώς έχει ενταχθεί από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2024, το “Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας”.

Αυτή η σημαντική αναγνώριση αποτελεί μεγάλη τιμή για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, προσδίδοντας στην έκθεση διεθνή κύρος και αξιοπιστία. Οι φωτογραφίες από το πρόσφατο φωτογραφικό ταξίδι στην Ιαπωνία προσφέρουν στους θεατές μια ματιά στον κόσμο της παράδοσης και της ομορφιάς της χώρας αυτής, μεταφέροντας την εμπειρία των μαθητών και το ιδιαίτερο βλέμμα τους για την Ιαπωνία.

Από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση και να ανακαλύψει την καλλιτεχνική πλευρά των μαθητών μέσα από τις μαγευτικές φωτογραφίες τους. Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες:

Εντυπωσιακά Στιγμιότυπα από την Ιαπωνία: Οι φωτογραφίες από το ταξίδι στην Ιαπωνία αναδεικνύουν την παράδοση, την ομορφιά και τον πολιτισμό της χώρας, μεταφέροντας στους θεατές την ατμόσφαιρα και τις εμπειρίες των μαθητών.

Δημιουργίες με Ελεύθερο Θέμα: Οι μαθητές παρουσιάζουν τις ελεύθερες δημιουργίες τους, αναδεικνύοντας τη φαντασία και την προσωπική τους έκφραση. Κάθε φωτογραφία αποτελεί μια μοναδική αφήγηση, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό τους καλλιτεχνικό στίγμα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στις 19:30, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η βραδιά αναμένεται να είναι γεμάτη τέχνη και έμπνευση, και οι διοργανωτές καλούν όλους να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Μετά την ημέρα των εγκαινίων, η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00, με εξαίρεση τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, που θα παραμείνει κλειστή.

Οι διοργανωτές εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς την Πρεσβεία της Ιαπωνίας για την αναγνώριση και την υποστήριξη, καθώς και προς το Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την συνεχή βοήθεια και στήριξη σε όλες τις εκθέσεις.

Το ταξίδι στην Ιαπωνία αποτέλεσε μια εμπειρία ζωής για τους συμμετέχοντες, και οι φωτογραφίες τους αποτυπώνουν την ομορφιά και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της χώρας μέσα από την προσωπική τους φωτογραφική ματιά.

Ελάτε να γιορτάσουμε τη δημιουργικότητα των μαθητών, να ανταλλάξουμε ιδέες και να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές!