Ιωάννης Κοκορέτσας. Ένας πατέρας σύμβολο !

Ιωάννης Κοκορέτσας ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου που δίκασε και  καταδίκασε μετά το τέλος του πολέμου διαβόητους ναζί  εγκληματίες πολέμου όπως ο Max Merten και ο Friedrich Schubert.Δίκες που παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα όλη η Ευρώπη εκείνη την εποχή.

Ένας ακέραιος άνθρωπος,ένας μεγάλος πατριώτης,ένας αδέκαστος δικαστής σεβαστός και αποδεκτός από τους εκπροσώπους όλου του πολιτικού φάσματος της χώρας.

Από τους πρώτους κατοίκους του Παπάγου .

Σήμερα όμως θα επικεντρωθούμε μόνο στον πατρικό του ρόλο.Πατέρας τεσσάρων πανέμορφων κοριτσιών που θυμούνται με νοσταλγία το πατρικό τους σπίτι στο χωματόδρομο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αλήθεια πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι όπου μπαινοβγαίνουν τα πιο γνωστά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής,από τους εκπροσώπους του Παλατιού,τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο,το Σοφοκλή Βενιζέλο,μέχρι τον απεσταλμένο του Νικήτα Χρουτσώφ και να συντρώγουν με συνδαιτυμόνες τις μεγαλύτερες προσωπικότητες εκείνης της εποχής;

Αυτό που θυμούνται από τον πατερούλη τους ,μια και έτσι τον προσφωνούσαν, η Εύα και η Λύντια οι δυο από τις τέσσερις κόρες του Ιωάννη Κοκορέτσα ήταν ένας τρυφερός μπαμπάς,ειλικρινής,δίκαιος ,γλυκός και προσιτός,φιλάνθρωπος,με μεγάλη πίστη και πάνω από όλα πατριώτης.Βοηθούσε αθόρυβα όλους όσοι είχαν ανάγκη και εκώφευε σε όλες τις πιέσεις πολιτικών για χάρες σε ημετέρους.

Ένας εξαιρετικός στρατιωτικός αλλά και ένας ιδιαίτερα διορατικός πολιτικός ,βαθύς γνώστης της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Στην ερώτησή μας για το τι τους έχει κληροδοτήσει μας απαντούν

Αγάπη πολύ μεγάλη αγάπη στο συνάνθρωπο ,στην πατρίδα,στην αλήθεια, εντιμότητα και την πεποίθηση πως  όλοι οι άνθρωποι κάτω από τα μάτια του Θεού είμαστε ίδιοι. Η αγάπη για τα παιδιά του ήτανε κάτι ασύλληπτο.

Είμαστε πολύ τυχερές που τον είχαμε πατέρα καταλήγουν και οι δυο του υπέροχες κόρες .

Δύο πραγματικές κυρίες η Εύα και η Λύντια που κρατούν πολύτιμη παρακαταθήκη τις συμβουλές,την ανατροφή που τους έδωσε ο πατερούλης τους ο στρατηγός,δικαστής,πολιτικός Ιωάννης Κοκορέτσας.

Και επειδή είναι πολλά και πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας είπαν για τον πατέρα τους που έγραψε Ιστορία και αξίζει να τα θυμηθούμε, θα επανέλθουμε σύντομα με ένα μικρό αφιέρωμα στον εξαιρετικό αυτόν Έλληνα !