Κολοκυθάκια γεμιστά νόστιμα και λαχταριστά !

Εικόνα1

Τα κολοκυθάκια είναι ένα λαχανικό της εποχής που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους.

Σήμερα σας δίνουμε τη συνταγή της φίλης μας Σόνιας για κολοκυθάκια γεμιστά.

Ευχαριστούμε Σόνια !

Υλικά

10-12 κολοκυθάκια μέτρια

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

Μαϊντανό, δυόσμο

1 γιαούρτι μικρό

Ελαιόλαδο, φυτίνη

Για τη σάλτσα [προαιρετικά]

Κορν φλάουρ

1 μέτριο λεμόνι

Φρέσκο γάλα

1 αυγό

Εικόνα3

Εκτέλεση

Τα κολοκυθάκια που διαλέγουμε πρέπει να είναι μέτρια στο μέγεθος, φαρδιά για να γεμίζουν εύκολα και ίσια. Μπορούμε να πάρουμε και τα στρογγυλά κολοκυθάκια που γεμίζουν πολύ πιο εύκολα. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε προσεκτικά το έξω μέρος από τα κολοκυθάκια, βγάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενό τους (κρατώντας ένα μικρό καπάκι για κάθε κολοκύθι),τρυπάμε με ένα πιρούνι τα κολοκυθάκια σε τρία ,τέσσερα σημεία για να βράζουν καλύτερα ,τα αλατοπιπερώνουμε ,τα αναποδογυρίζουμε για να στραγγίσουν.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι ,το μαϊντανό ψιλοκομμένο το γιαούρτι προσθέτουμε αλατοπίπερο και δυόσμο.

Εικόνα2

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, χωρίς να πιέζουμε τη γέμιση ,τα τοποθετούμε σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό, λάδι και λίγη φυτίνη .Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμα αν θέλουμε ετοιμάζουμε μια σως με το ζωμό του φαγητού, το ζωμό ενός λεμονιού, κορν φλάουρ, ένα αυγό ολόκληρο και γάλα φρέσκο.

Καλή σας όρεξη !

Σόνια Β.