Κόκκινο ριζότο με γκοργκοντζόλα
Ένα εύκολο και γρήγορο ριζότο για όταν έρθουν ξαφνικά φίλοι μας προτείνει για σήμερα η κ. Αντα
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο ( ρυζι για ρυζοτο)
3 φλιτζάνια νερό ζεστό
1 κύβο κνορ
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί λευκό ή ρακί
3 βρασμένα μικρά παντζάρια πολτοποιημένα
150 γρ γκοργκοντζόλα
Αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε αμέσως. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και τον κύβο.Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά .Όταν θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα ρίχνουμε τα παντζάρια και το τυρί και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι !! Είναι και μια ωραία πρόταση για γιορτινό τραπέζι !
Καλή επιτυχία